субота, 4 травня 2024 г.

Парламентарка від Київщини поручилася у суді за екс-міністра Пивоварського

Парламентарка від Київщини поручилася у суді за екс-міністра Пивоварського

Сьогодні, 6 березня, Вищий антикорупційний суд переніс обрання запобіжного заходу екс-міністрові інфраструктури Андрію Пивоварському та його заступникові на 15 березня. На засідання прийшли декілька десятків осіб, які були готові взяти Пивоварського на поруки, серед них нардепка від 96 округу Ольга Василевська-Смаглюк. Нагадаємо, екс-міністра підозрюють у зловживаннях, через які держава зазнала збитків на понад 30 млн доларів.

Про це KВ стало відомо з повідомлення парламентарки Ольги Василевської-Смаглюк.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Я особисто не знала Андрія раніше. Я просто подзвонила йому 27 лютого 2022, і він відгукнувся. Допоміг. Все особисто контролював. Я просто написала йому 27 лютого 2023 року, дізнавшись, що йому вручили підозру. І запропонувала будь-яку свою допомогу. І хто б міг подумати, що ми розвіртуалізуємося в судовому засіданні, де він постане в якості фігуранта в кримінальному провадженні. А я виступатиму одним з його поручителів", – повідомила Ольга Василевська-Смаглюк.

Нардепка зазначила, що Андрій Пивоварський в перші місяці війни та окупації Київщини сприяв в наданні палива ЗСУ, волонтерським та евакуаційним рейсам, допомогла країні подолати дефіцит палива.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Саме завдяки системі, яку він налагодив, #команда96округ у Вишгородському та Бучанському районах змогли забезпечити стабільну доставку гуманітарних вантажів, вивезти з зони бойових дій десятки тисяч осіб, надавали паливо лікарям. Вся наша команда знає, де і як і що і ким робилося для порятунку людей. І якби не Андрій, не знаю, чи змогли б ми пережити ту жахливу весну", – зазначила Ольга Василевська-Смаглюк.

Як повідомляють ЗМІ, сьогодні, 6 березня, суддя заслухав позиції прокурора та двох адвокатів Пивоварського. Крім того, перед суддею виступили поручителі.

Прокурор Віталій Пономаренко клопотав про обрання ексміністрові запобіжного заходу у вигляді застави 20 млн гривень та, щоб слідчий суддя встановив обмеження в спілкуванні Пивоварського з іншими учасниками справи, свідками, аби ексміністр не мав вплинути на свідків чи знищити докази.

На засідання також прийшли декілька десятків осіб, які були готові взяти Пивоварського на поруки, серед них нардепи, депутати Київської міської ради. Також, колишній міністр екології та природних ресурсів, поручитель Ігор Шевченко назвав справу необґрунтованою.

Сам Півоварський раніше опублікував у соцмережах заяву, у який зазначив, що обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення "є абсолютно надуманими та безпідставними" та наголосив, що готовий відстоювати свою правоту та честь "в органах досудового розслідування та прокуратурі й у в судових інстанціях".

За результатом засідання, Вищий антикорупційний суд переніс обрання запобіжного заходу ексміністрові інфраструктури Андрію Пивоварському та його заступникові на 15 березня.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Нагадаємо, 22 лютого ц.р. НАБУ повідомило, що ексміністру інфраструктури України Пивоварському та його колишньому першому заступнику оголосили підозру у зловживаннях, через які держава зазнала збитків на понад 30 млн доларів. Заочно така сама підозра була пред’явлена і його колишньому першому заступнику Володимиру Шульмейстеру, місцезнаходження якого не встановлено.

Екс-міністра, зокрема, звинувачують у підписанні в 2015 році наказу № 316, згідно з яким порт, який побудував причали, частину портових зборів міг реінвестувати в розвиток. За версією слідства, цей наказ було видано попри те, що акваторія порту є державною власністю та перебуває у користуванні АМПУ і право на збори належить виключно держпідприємству.

Як повідомляє ForbesНАБУ не називає компанії вигодонабувачі цього наказу, але натякає на компанію ТІС, яка володіє причалами в порту Південний.

"Одним із бенефіціарних власників згаданих приватних компаній виявилася особа, яку НАБУ і САП підозрюють у корупції в ПАТ “ДПЗКУ” і яка перебуває в розшуку та під санкціями РНБО”, – повідомляється у релізі НАБУ.

Ймовірно, йдеться про бізнесмена російського походження Олексія Федоричева, який є співвласником порту ТІС.

Нагадаємо, Пивоварський у 2014-2016 роках обіймав посаду міністра інфраструктури України, до цього працював у групі компаній “Континіум”, інвестиційній компанії Dragon Capital.

Читайте: Кабмін призначив директором НАБУ Кривоноса

Фото: Ольги Василевської-Смаглюк

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, набу, вакс, збитки, застава, Ольга Василевська-Смаглюк, порт, нардепка, андрій півоварський, ТІС, екс-міністр інфраструктури, CEO WOG

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій