субота, 27 липня 2024 г.

Омбудсмен Лубінець: додому з російської неволі повернулися ще 11 українських дітей (фото)

Омбудсмен Лубінець: додому з російської неволі повернулися ще 11 українських дітей (фото)

Уповноважений Верховної Ради (ВР) з прав людини Дмитро Лубінець поінформував про повернення на Батьківщину одинадцятьох дітей, раніше проти волі вивезених російськими окупантами на непідконтрольні Україні території та до рф, а нині за сприяння держави Катар – відомого міжнародного посередника при розв’язанні чутливих питань – повернутих додому. Це шестеро дівчаток (у тому числі дві рідні дворічні сестрички-двійнята), та п’ятеро хлопчиків. Найменшій повернутій дитині – 2 роки, найстаршій – 16. 

Про це KВ дізналася з повідомлення Омбудсмена Дмитра Лубінця.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Повідомляється, що “№двох діток зустрічали з каретою швидкої, оскільки одна дитинка зовсім не може пересуватися”.

Лубінець каже, що маленьких українців вдалося повернути з тимчасово окупованої території України та з російської теритторії за посередництва Держави Катар та за підтримки ЮНІСЕФ, а також сприяння у роботі Державної прикордонної служби: “Це повернення, як і всі інші, відбулося у межах реалізації затвердженого плану дій Президента України Bring Kids Back UA”. При цьому, напрацюванням шляху повернення та всім процесом займався Офіс Омбудсмана спільно з іншими органами державної влади. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм Подписаться

“Спільно з нашою командою дітей зустрічав Посол Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі. На жаль, доля дітей трагічна — вони вимушені були пережити окупацію рідних міст, бомбардування та поранення, смерть рідних. Деяких РФ примусово паспортизувала та навіть знайшла їм “опікунів”. Тепер українці вдома”, – поділився Дмитро Лубінець. 

За приблизними оцінками, понад 19 тисяч українських дітей зараз знаходяться в російському полоні. Повернути вдалося лише понад три сотні. 

Як інформувала KВ, 2023 року Палата попереднього провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента росії володимира путіна та уповноваженої рф з прав дітей марії львової-бєлової – як раз за воєнні злочини у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до рф.

Читайте: Україна веде інформаційну кампанію на території рф задля повернення депортованих українських дітей

Фото: Facebook | Дмитро Лубінець

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, омбудсмен, повернення дітей, дмитро лубінець, депортація дітей

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.