п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Олексій Чернишов відбув у вояж Європою (ФОТО)

Олексій Чернишов відбув у вояж Європою (ФОТО)

Очільник Міністерства розвитку громад і територій відбув у багатоденний тур країнами Європи. Посадовець вже відвідав Австрію та Швецію. Чернишов наголошує, що мета його візитів – прокладання дороги для членства України в Європейському союзі. До слова, згідно із указом Президента (671/2021) з офіційними заявами та коментарями з питань зовнішньої політики та ініціативами міжнародного характеру можуть виступати лише президент України, прем'єр-міністр України та міністр закордонних справ України.

Про це KВ стало відомо із дописів Олексія Чернишова на сторінці у Facebook

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За словами міністра, “насичений та продуктивний візит до Австрії”, мета якого – “прокласти дорогу Україні до членства в Європейському Союзі”, він розпочав 20 травня 2020 року.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Чернишов уже зустрівся із канцлером Австрії Карлом Негамером, який запевнив міністра в підтримці України і задекларував готовність допомагати з відновленням нашої держави. Поговорив із міністеркою з питань ЄС та Конституції Кароліною Едтштадлер, котра запевнила українця в підтримці наших європейських прагнень, а також зустрівся із Федеральним міністром мистецтв, культури, державної служби та спорту Австрії Вернером Коглером. Останній також висловив свою підтримку у наданні Україні статусу кандидати на вступ до Європейського Союзу.

На фото зліва направо Чернишов з: Негамером, Едтштадлер і Коглером.

Австрія не є чужою для Чернишова країною. У 2014 році заснував інвестиційну компанію VI2 Partners GmbH із офісом у Відні, декларував рахунки в австрійському Еrste Bank та разом із австрійським партнером Марком Любе проводив у Відні покази мистецтва.

24 травня Очільник Міністерства розвитку громад і територій прозвітував про свій візит до Королівства Швеція.

Розпочав свій другий візит. Відвідав Королівство Швеція — як ми кажемо один одному: “Наша синьо-жовта команда”. Від спікера Риксдагу Андреаса Норлена із вдячністю почув про позитивне ставлення до членства України в ЄС. Євроінтеграційні прагнення України обговорили також і з Головою Комітету у справах ЄС Риксдагу Швеції Пюрю Ніємі. Провів зустріч із Президентом Стокгольмської школи економіки Ларсом Страннегордом. Вдячний за намір поглибити співпрацю з Київська школа економіки та провести наукову роботу про переваги для Європейського Союзу від інтеграції з Україною”, – написав Чернишов у своєму Facebook. 

Фотозвіт візиту Чернишова у Швецію

Нагадаємо, 22 грудня Президент України Володимир Зеленський підписав указ №671/2021 "Питання координації зовнішньополітичної діяльності держави", який оприлюднено на сайті глави держави, згідно із яким заяви з міжнародних питань тепер мають право робити виключно обмежене коло осіб. Зокрема із офіційними заявами та коментарями з питань зовнішньої політики та ініціативами міжнародного характеру можуть виступати лише президент України, прем'єр-міністр України та міністр закордонних справ України.

Читайте: Губернатор Чернишов: “Я не проти сміттєпереробного комплексу у себе біля будинку”

Як вже писла KВ, 24 травня голова Київської обласної державної адміністрації (КОДА) Олексій Кулеба пояснив, що робить на Всесвітньому Економічному форумі у швейцарському Давосі. За словами очільника КОДА, його задача на форму – “розповісти світовій спільноті про злочини російської армії на Київщині та сприяти залученню інвестицій для відбудови столичного регіону”

Фото: Facebook Олексія Чернишова

Єгор Шильбаум

Теги: новини україни, візит, европа, олексій чернишов, ЄС, швеція, євроінтеграція, австрія, Міністерство розвитку громад і територій, тур, вояж

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій