четвер, 2 травня 2024 г.

Один з найбільших забудовників Києва та Броварів розказав, чому важливо будувати під час війни

Один з найбільших забудовників Києва та Броварів розказав, чому важливо будувати під час війни

Девелопер Аlliance Novobud, що активно будує у Броварах та столиці, розкрив подробиці перебігу будівельних робіт на своїх майданчиках. Також стало відомо, як вплинула війна на поточне будівництво і чому важливо не припиняти зводити житло. Компанія вже з квітня відновила роботи над зведенням п’яти житлових проєктів у Києві та області.

Про це KВ стало відомо з престуру девелопера Alliance Novobud.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“У важкий для держави час, а надто під час воєнного стану, бізнес має працювати, і має він це робити ще ефективніше, ще динамічніше, адже економіка потребує підтримки. Тож Alliance Novobud вирішив не чекати кращих часів, а почати працювати (наші будівельні крани активувалися вже на початку квітня) й проводити тематичні активності...Головною метою престуру стало знайомство журналістів з будівельними проєктами, які сьогодні розвиває забудовник. Також ми прагнули занурити гостей у динамічну атмосферу будмайданчиків, показати, що робота кипить, а отже наші клієнти обов’язково отримають свої квартири, а економіка України отримує підтримку у вигляді податків та зборів, заробітних плат тощо. Саме з цих джерел держава фінансує Збройні Сили України, які мужньо та самовіддано захищають наші землі від окупанта”, — розповіла директорка з маркетингу Аlliance Novobud Ірина Міхальова.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Усього, робота ведеться на п’яти будівельних майданчиках, три з яких знаходяться у Броварах. Першим на черзі забудовник продемонстрував будівництво Броварського комплексу Krona Park II. Будинки знаходяться на різних етапах готовності, а квартири на верхніх поверхах мають тераси. Окрім будівництва самих будинків, наразі йде й облаштування дитячих майданчиків. 

На  фото: облаштування дитячого майданчику Krona Park II

Клубний будинок “Лавандовий”, що знаходиться поруч, має характерну відмінність від інших проєктів і являє собою мікс малоповерхових будинків та таунхаусів з власними двориками. Щодо укриттів у будинках, забудовник запевняє, що, паркінги та підвали будинків відповідають критеріям укриттів. Ба більше, ліфти будуть спускати мешканців прямо у паркінги та підвали. 

“Необхідно забезпечити доступ до укриттів й для маломобільних груп населення. Бабуся чи мала дитина не зможе швидко спуститись з 10 поверху, вийти й спуститись у підвал, має бути ліфт. Повинні бути санвузли, місця для приймання їжі та два евакуаційних виходи. Для організації укриття таких умов буде достатньо”, – розповів представник компанії.

Комплекс бізнес-класу Madison Gardens оточений лісопарковою зоною. У парку є зона для тренування домашніх улюбленців, дитячі та спортивні майданчики.

Перемістившись у центр столиці, забудовник продемонстрував проєкт Montreal House, який міститиме власний приватний дитячий садок та великий хол, висота стелі якого складатиме 9 метрів. Забудовник запевняє, що війна ускладнила, але не внесла корективів в обрання матеріалів для облаштування будинку. Усі матеріали закуповують відповідно проєкту, який зіставлено ще до 24 лютого. 


На фото: хол Montreal House

“Ми не пішли по шляху заміщення технічних рішень. Багато матеріалів ми закупили ще до війни, що дозволило зараз мати досить великий ступінь готовності наших комплексів. Ми не вносили ніяких змін, та не відмовились від ніяких систем облаштування. Ми відновили постачання та закупки матеріалів на всі наші будівельні об’єкти. Матеріали дуже подорожчали зараз, зокрема, вартість скла зросла щонайменше на 63%. Через війну ми вимушені працювати на майданчиках тільки вдень, облаштовуємо укриття для працівників та призупиняємо роботи під час повітряних тривог, за виключенням бетонування, де технологічний процес не дозволяє зупинити роботу”, – розповів представник компанії Аlliance Novobud. 

Фінальною точкою престуру став будівельний майданчик клубного будинку Illinsky House, що на Подолі. Під будинком облаштовано дворівневий паркінг, який також можуть використовувати як укриття. Будівельник також розглядає опцію автоматичного попередження про тривогу через гучномовець на паркінгу та жилих поверхах. На внутрішньому подвір’ї планують облаштувати території для відпочинку, лавочки з розетками для підзарядки гаджетів та зробити окреме приміщення під сортування сміття. 

На фото: паркінг Illinsky House

Як раніше писала KВ, девелопер Аlliance Novobud ще на початку вересня взявся за облаштування фасаду клубного будинку Illinsky House, розташованого на столичному Подолі. Аби підкреслити історичну знаковість місцевості, фасад оздоблюють натуральним каменем, декоративною цеглою та керамогранітом. Монтують й сучасну систему підсвічування фасаду. 

Читайте: “Альянс Новобуд” оприлюднив динаміку будівництва на 1 вересня

Фото: KВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: новини києва, новини київської області, війна росії проти україни, напад росії на україну, новини компаній, бровари, Альянс Новобуд, поділ, продаж квартир, хід будівництва, фасад, Krona Park, лавандовий, madison garden, llinsky house, montreal house, центр столиці

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.