середа, 8 травня 2024 г.

Непрозорість породжує недовіру: благодійний фонд Гумштабу КМДА не хоче звітувати про свою діяльність

Непрозорість породжує недовіру: благодійний фонд Гумштабу КМДА не хоче звітувати про свою діяльність

Збір благодійних грошових внесків для придбання гуманітарної допомоги киянам здійснюється через приватний благодійний фонд (БФ) “Майбутній Київ”, засновниками якого є мер Києва Віталій Кличко (на фото) та девелопер Ігор Ніконов, який наразі не має до фонду жодного відношення. Реквізити цього фонду промоутуються на офіційному сайті Київської міськдержадміністрації (КМДА), але сам фонд не хоче звітувати про свою діяльність, хоча виконує функції громадської приймальні депутата Київради та заступниці голови КМДА Ганни Старостенко.

Про це KВ стало відомо з відповіді Київської міської ради (КМР) на запит депутата КМР Ксенії Семенової (фракція “Слуга народу”), офіційного сайту КМДА та відкритих джерел.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Благодійна організація “Благодійний фонд (БФ) “Майбутній Київ” промоутується Гуманітарним штабом Києва на сайті КМДА, як структура для “збору благодійних внесків для придбання гуманітарної допомоги киянам”.


За даними аналітичних систем Youcontrol та Opendatabot, засновниками БФ “Майбутній Київ” (*) з серпня 2014 року є мер Києва Віталій Кличко та радник мера й столичний девелопер (КАН) Ігор Ніконов

Втім, за даними джерел КВ, Ігор Ніконов наразі не має жодного стосунку до цієї благодійної організації, в нього та його довірених осіб немає навіть доступу до рахунку фонду.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно відповіді КМР №225-КР-1217 від 7 квітня ц.р. на запит депутата Київради Ксенії Семенової щодо надходжень та видатків БФ “Майбутній Київ” за період воєнного стану, стало відомо, що:

а) цей фонд виконує обов'язки громадської приймальні депутата Київради (та заступниці голови КМДА) Ганни Старостенко (фракція “УДАР”) – відповідно до розпорядження секретаря Київради Володимира Бондаренка №92 від 14 грудня 2020 року;

б) в 2022 році цим фондом передбачені наступні видатки:

  • “інша діяльність у сфері державного управління” – 688 тис. 836 гривень;

  • “інші програми та заходи у сфері освіти” – 200 тис. гриверт;

  • “інші заходи у сфері соціального захисту та соціального забезпечення” – 600 тис. гривень;

  • “інша діяльність у сфері житлово-комунального господарства” – 200 тис. гривень.

в) станом на 4 квітня ц.р. з БФ “Майбутній Київ” два працівника громадської приймальні Ганни Старостенко отримали 132 тис. 120,69 гривень заробітної плати.



“Одержувачі самостійно складають плани використання бюджетних коштів відповідно до чинного законодавства та погоджують їх у головного розпорядника, забезпечують цільове використання коштів, складають та подають звітність, а також несуть повну відповідальність за свою фінансову діяльність”, – сказано у відповіді Київради.

У відповіді нічого не сказано щодо надходжень до БФ “Майбутній Київ” та витрат на гуманітарну допомогу киянам в контексті спротиву столиці України військовій агресії московитів.

Ксенія Семенова сказала КВ, що їй пояснили так: мовляв, благодійний фонд приватний, тому Київрада не може вимагати від “Майбутнього Києву” іншої інформації. Семенова повідомила, що зараз готується запит народного депутата Верховної Ради, на який Київрада та БФ “Майбутній Київ” будуть вимушені надати відповідь.

Речниця мера Києва Оксана Зінов'єва в коментарі КВ сказала, що Віталій Кличко є одним із співзасновників фонду. “Звітність [БФ “Майбутній Київ”] буде подана в установленому законом порядку”, – наголосила речниця Київського міського голови.

Зазначимо, депутат Київради та заступниця голови КМДА Ганна Старостенко зараз у Львові займається збором гуманітарної допомоги для Чернігова, який постраждав від військової агресії окупантів-московитів.

Читайте: Російськими окупантами пошкоджено десятки закладів освіти в Макарівській та Бородянській громадах (фото)

* Благодійна організація "Благодійний фонд "Майбутній Київ" (код ЄДРПОУ: 39365432)

Фото: Facebook Віталія Кличка

КиївВлада

Антон Подлуцький

Теги: новини києва, війна росії проти україни, київрада, Віталій Кличко, володимир бондаренко, ксенія семенова, ганна старостенко, гуманітарний штаб кмда, благодійний фонд майбутній київ, громадська приймальня депутата київради

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.