п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Непреклонный Белоцерковец демонтировал МАФ, несмотря на угрозы хозяйки ларька вскрыть себе вены

Непреклонный Белоцерковец демонтировал МАФ, несмотря на угрозы хозяйки ларька вскрыть себе вены

В Киеве во время демонтажа киосков женщина залезла на строительный кран и грозилась порезать вены. Как рассказала продавщица одного из киосков Анжела, сегодня в 9.30 приехал автокран для демонтажа киосков, правда, никаких предписаний они предоставили. После это продавщица позвонила хозяйке МАФов Ольге, которая вскоре приехала на место демонтажа.

Как стало известно KV, Ольга залезла на крышу автокрана, прихватив с собой осколок бутылки и начала требовать личной встречи с главой департамента по благоустройству Киева Дмитрием Белоцерковцем, пишут "Вести". Позже на место происшествия прибыли психологи.

"Ольге 37 лет, из которых 7 она занимается бизнесом. Эти киоски - основной доход для нее, ее мужа и из двоих детей (14 лет и 1,5 года). Самое ужасное, что не дали даже забрать товар из киосков. Хотелось бы посмотреть в глаза тем, кто отдает такие распоряжения", - рассказала продавщица Анжела.

Спустя несколько часов Ольга слезла с крыши крана, свое поведение она объяснила шоковым состоянием, при этом Ольга заявила, что все еще намерена встретиться с Белоцерковцем.

Чиновник на встречу с ней не поехал, ссылаясь на загруженный график. При этом, попытки женщины спасти таким образом свой киоск, Белоцерковец счел нецелесообразными.

"Мне, конечно, очень жалко эту женщину. Но тем не менее, отношение ко всем должно быть одинаковым и последовательным. Мы демонтируем эти конструкции. И ничего не произошло, это были лишь эмоции. … Если мы предполагаем объективный подход ко всем, то мы будем демонтировать всех, кто является незаконными. Как только люди поймут, что из-за каких-то эмоций мы кого-то где-то не демонтировали, остальные начнут проявлять точно такие же эмоции. По факту её МАФ незаконный, и подлежал демонтажу. Он будет демонтирован", - заявил Белоцерковец в комментарии Киев24.

Глава департамента благоустройства обратил внимание на противоречие в заявлениях владелицы киоска. "Она, по сути, противоречила сама себе: её МАФ якобы ранее принадлежал коммунальному предприятию "Рико". То есть, с её же слов, ранее, киоск принадлежал городу – коммунальному предприятию. И в том же месте, ниоткуда, оказывается, что этот МАФ её личный. То есть, есть немножко странное противоречие", - объяснил чиновник, добавив, что хозяйка киоска могла бы его легализировать, заплатив паевой взнос. Тем не менее, по его словам, она этого не сделала.

В свою очередь чиновник напомнил, что ему тоже периодически угрожают, однако, несмотря на это, а также на поведение предпринимателей, департамент все равно продолжит демонтировать киоски.

Работники КП "Благоустрий" начали демонтаж киосков, но им помешал автомобиль, владельцем которого оказался знакомый Ольги. Работники коммунального предприятия попытались убрать авто, но владелица киосков забралась к нему на крышу. Удалось уговорить Ольгу слезть с машины, однако она попыталась забраться в киоск, который уже демонтировали и погрузили на автомобиль, но ее удалось оттащить.

Читайте: Владелица МАФа угрожает совершить самоубийство в случае демонтажа ее киоска

Алексей Руденко

Теги: демонтаж, маф, киевблагоустройство, белоцерковец, самоубийство, угроза

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.