п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

Неэффективное управление, убыточность и непрозрачная деятельность с признаками коррупции - результаты аудита коммунальных предприятий столицы, - Трубицын

Неэффективное управление, убыточность и непрозрачная деятельность с признаками коррупции - результаты аудита коммунальных предприятий столицы, - Трубицын

Межфракционное объединение депутатов Киевсовета “Успешный Киев” представило анализ деятельности столичных коммунальных предприятий. Сумму убытков для городского бюджета местами оценивают почти в 3 млрд грн.

Об этом KV стало известно из сообщения депутата Киевсовета Владислава Трубицына на его странице в facebook.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

По его словам, в Киеве почти две тысячи коммунальных предприятий, которые имеют активы на более чем 211 млрд грн. Из них 323 такие, которые получают доходы и должны обеспечить собственную самоокупаемость и рентабельность. И прибыльных только 87. С каждым годом ситуация ухудшается. За I полугодие 2021 общие убытки насчитывают почти 2,9 млрд грн. По сравнению даже с прошлым годом, чистая прибыль уменьшилась на 91%, а убытки увеличились на 296%.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

“Такие тенденции, мягко говоря, беспокоят. Все коммунальные предприятия столицы находятся в собственности общины города, поэтому киевляне должны быть уверены, что их имуществом и средствами распоряжаются в их интересах, а не в интересах кучки чиновников. Наша задача – раз и навсегда навести порядок в коммунальном хозяйстве города Киева и сделать все, чтобы оно работало в интересах киевлян”, – уверен председатель объединения Владислав Трубицын.

Наиболее убыточными по результатам аудита оказались КП транспортной и жилищно-коммунальной сферы. КП “Киевский метрополитен” показал 1 млрд 181 млн грн убытков за первое полугодие 2021 года, КП “Киевтеплоэнерго” – 1 млрд 612 млн грн, КП Международный аэропорт “Киев” (Жуляны) -18 млн грн, а КП “Киевпастранс” – 14 млн грн. КК “Киевавтодор” и КП “Киевтранспарксервис” – почти по 9 млн убытков. Анализ делался на основе финансовой отчетности и документации о публичных закупках.

Кроме того, эксперты уверяют, что такое огромное количество коммунальных предприятий городу Киеву просто не нужно.

“Около двух тысяч коммунальных предприятий в столице, а только 5% из них прибыльные. Большинство давно неэффективны, некоторые дублируют функции бизнеса, некоторые – откровенные монополисты. Поэтому давно пора провести полный аудит, а вслед за ним – реорганизацию КП”, – уверяет председатель Союза потребителей коммунальных услуг Олег Попенко.

“Результаты нашего аудита, а также выводы экспертов и обращения граждан о выявленных нарушениях будут переданы правоохранительным органам для расследования. С нашей стороны мы будем инициировать ликвидацию или объединения тех коммунальных предприятий, которые показали свою неэффективность, а также поднимать вопрос о целесообразности пребывания на должностях их руководителей”, – подытожил Владислав Трубицын.

Напомним, сейчас ГБР проводит расследование по целому ряду чиновников столичных КП. По предварительным оценкам Бюро, системная коррупция ежегодно может наносить ущерб территориальной общине Киева на общую сумму около 10 млрд грн.

Читайте: Строительство скандального отеля на Андреевском спуске должно быть запрещено, – Трубицын

Фото: соцсети

КиевVласть

Вероника Злацкая

Теги: новости киева, новости киевской области, кгга, киевсовет, мнение, позиция, кп, мэр, убытки, владислав трубицын, проблемы

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.