четвер, 2 травня 2024 г.

Навчання у столичних школах триватиме з 1 вересня до 31 травня, а компенсаторні заняття та атестація – до 28 червня 2024 року, - КМДА

Навчання у столичних школах триватиме з 1 вересня до 31 травня, а компенсаторні заняття та атестація – до 28 червня 2024 року, - КМДА

Міська влада Києва визначила структуру нового, 2023/2024, навчального року. Так, І семестр триватиме з 1 вересня до 22 грудня 2023 року; ІІ семестр – із 8 січня до 31 травня 2024 року. Останні дзвоники прозвучать у школах 31 травня. А компенсаторні заняття для подолання освітніх втрат і освітніх розривів, атестація та інші заходи, передбачені освітньою програмою, можуть тривати до 28 червня 2024 року. 

Про це КВ стало відомо з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, осінні канікули заплановані з 23 до 29 жовтня 2023 року. Зимові – з 23 грудня 2023 року до 7 січня 2024 року. А весняні канікули триватимуть із 25 до 31 березня 2024 року.

Для учнів перших класів додаткові тижневі канікули заплановані з 19 до 25 лютого 2024 року.

“Новий навчальний рік у столиці традиційно стартує 1 вересня і триватиме загалом до 28 червня 2024 року – з перервами на канікули, атестацією та проведенням компенсаторних занять. Ми будемо враховувати безпекову ситуацію в умовах воєнного стану та інші фактори, які можуть вплинути на організацію освітнього процесу, та, за необхідності, вноситимемо зміни у структуру навчального року”, – зауважив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, формат, у якому працюватиме школа, кожен заклад освіти обиратиме самостійно, консультуючись із батьками учнів. Рішення про запровадження очного, дистанційного або змішаного форматів навчання прийматиметься на засіданнях педагогічних рад з урахуванням безпекових норм і побажань батьків учнів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Безпека дітей та освітян – на першому місці. Тому перед тим, як визначатися з форматом навчання, мають бути враховані технічні можливості укриттів, що знаходяться безпосередньо в закладі освіти або в пішій доступності до нього. Розклад занять керівники шкіл будуть складати відповідно до кількості охочих навчатися очно і місткості укриття. Звісно, ми просимо за можливості віддавати перевагу саме очному навчанню”, – пояснив заступник голови КМДА.

Згідно з повідомленням, педагогічні ради мають обрати форми та формати організації навчального процесу, затвердити алгоритми роботи закладів освіти. А також – прийняти рішення щодо зарахування результатів навчання із предметів галузей “мистецька”, “фізична культура” та інших, отриманих учнями в закладах позашкільної освіти. Крім того, педради мають прийняти рішення про результати навчання з тих предметів, що вивчаються в закладі освіти за кордоном та відповідають предметам освітньої програми для зменшення навчального навантаження на учнів, які одночасно навчаються за межами України та в Києві.

Кожна школа має оновити схеми руху учасників освітнього процесу під час тривоги та провести відповідні тренування й навчання із правил перебування в укриттях.

“Важливо, що особливу увагу ми приділятимемо роботі психологічної служби, яка має забезпечити психологічну підтримку учасників освітнього процесу. Зокрема, мова йде про моніторинг психологічного стану, психологічні п’ятихвилинки, тренінги, індивідуальні консультації тощо. Адже психоемоційний стан усіх учасників освітнього процесу відіграє значну роль і в самому навчанні, і в готовності ефективно реагувати на нестандартні ситуації. А від цього залежить безпека, що для нас є найвищою цінністю”, – додав Валентин Мондриївський.

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко розповів, що цьогоріч у столичні школи підуть майже 25 тисяч першокласників, що близько до показників довоєнних років.

Читайте: У Києві до школи цього року підуть більше 20 тисяч першокласників, – мер Кличко

Фото: znayshov.com

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, КМДА, школи, освіта, навчання, валентин мондрієвський, новий навчальний рік

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій