субота, 27 квітня 2024 г.

Нардепка Безугла каже, що якщо у Залужного немає військового задуму на 2024 рік, то військове керівництво “має піти”

Нардепка Безугла каже, що якщо у Залужного немає військового задуму на 2024 рік, то військове керівництво “має піти”

Столична мажоритарниця (217 округ, Оболонь) Мар’яна Безугла (фракція “Слуга народу”, на фото) висловила думку, що у разі відсутності плану військового задуму на 2024 рік у Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, “таке” військове керівництво “має піти”. Безугла аргументує свою думку тим, зокрема, що військові не поділилися з парламентарями своєю візією – під що мають закладати кошти у бюджет на потреби війни. Допис Безуглої викликав жваву реакцію. Багато хто, зокрема з числа ветеранів та волонтерів, піддав критиці публічне невдоволення Безуглої тим, що військові не діляться з нею своїми планами (а дехто звернувся до Служби безпеки України, вимагаючи реакції Спецслужби на висловлювання нардепки). Головнокомандувач поки не прокоментував публічно заяву депутатки.

Про це KВ дізналася з допису народної депутатки Мар’яни Безуглої в соцмережі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine не зміг надати план задуму на 2024. Ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний. Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тис громадян на місяць. Ця проблема наростала влітку, як на Ставці так і в Парламенті при плануванні бюджету на 2024”, – запостила Безугла на Фейсбуці.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Вона публічно питає у військових, “Як ви бачите війну? Чому створення бригади, а не доукомплектування існуючих? Скільки коштуватиме бригада, нова бригада? Це ж ще нові штаби, що з бойовими підрозділами? Чи закладати кошти під ротацію і демобілізацію? Що з навчанням? Що з ротаціями? Чому в 2024 не закладена закупівля турнікетів взагалі, наприклад? Ви розумієте, що один загиблий коштує державі 15 млн грн, а турнікет типу САТ – в 10 тис раз менше? Окрім трагедії загибелі як такої”.

Безугла резюмує, що “ця дискусія” була непублічною, але “напруження наростало і зараз ситуація така, що якщо військове керівництво не може надати НІЯКОГО задуму на 2024 рік, а всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без ЖОДНОЇ пропозиції зі змін СИСТЕМИ ЗСУ, то таке керівництво має піти”.

Допис Безуглої викликав жваву реакцію. Багато хто, зокрема з числа ветеранів та волонтерів, піддав критиці публічне невдоволення Безуглої тим, що військові не діляться з нею своїми планами (а дехто звернувся до Служби безпеки України, вимагаючи реакції Спецслужби на висловлювання нардепки).

Сам Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний на момент виходу цієї новини публічно не прокоментував дискусію, яку викликав допис народної депутатки. 

"Українська правда" звернулася до речниці фракції "Слуга народу" Юлії Палійчук, щоб уточнити, чи можна вважати пост Безуглої позицією партії або фракції. "Звертайтесь, будь ласка, до пані Марʼяни Безуглої. Вона сама собі прес-служба і сама відповідає за свої слова", – відповіла речниця пропрезидентської фракції.

Зазначимо, в парламенті Безугла є заступником голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки (голова Комітету – Олександр Завітневич, “Слуга народу”).

Що Бузугла може становити "реальну загрозу національній безпеці з огляду на її поведінку" заявив в ефірі телемарафону представник Президента Володимира Зеленського в парламенті Федір Веніславський.

Як інформувала KВ, раніше у березні  Веніславський вніс до Верховної Ради проект постанови, якою передбачається виключити Мар'яну Безуглу з комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони й розвідки. В постанові вказується, що нардепка неналежно виконувала свої обов'язки як заступниця голови профільного комітету. 

Читайте: Генштаб ЗСУ: За добу на фронті 63 бойових зіткнення

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, Верховна Рада, слуга народу, збройні сили україни, валерій залужний, мар’яна безугла, головнокомандувач збройних сил

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій