четвер, 25 квітня 2024 г.

Нардепа Лероса більшість Ради відсторонила від засідань за вислови про голову ОП Єрмака

Нардепа Лероса більшість Ради відсторонила від засідань за вислови про голову ОП Єрмака

Більшість фракцій Верховної Ради (ВР) позбавила можливості приймати участь у роботі ВР народного депутата Гео Лероса (на фото). Заборона діє до кінця пленарного засідання, яке в умовах воєнного часу триває з перервами, не закриваючись. Лерос пов'язує таке рішення Ради з його критикою в бік голови Офісу президента.

Про це KВ стало відомо з повідомлень народних депутатів Ярослава Железняка (фракція “Голос”), Олексія Гончаренка (фракція “Європейська солідарність”) та Гео Лероса (позафракційний) за підсумками пленарного засідання Ради 23 лютого 2023 року. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За відсторонення Лероса від засідань проголосував 261 нардеп.


Зі світлин настінного табло Ради, які опублікував нардеп Олексій Гончаренко (фракція “Європейська солідарність”) видно, що за відсторонення Лероса від участі в засіданнях до кінця сесії голосували нардепи з усіх фракцій окрім “Європейської солідарності” та “Голосу”.


“Так як Рада працює зараз в режимі безперервного засідання, то Гео позбавлений участі до кінця поточної сесії (це початок вересня 2023 року) або припинення воєнного стану і відповідно зміну спецрежиму роботи Ради під час війни. Тобто на скоріш за все на півроку”, – прокоментував ситуацію з відстороненням Лероса Железняк. 

“У нас у Раді засідання не закривалось із 24 лютого 2022-го року. Під час дії воєного стану засідання Ради не закривається. Тобто (!) Лероса відсторонили від участі в роботі Верховної Ради до КІНЦЯ війни. Це не правильно, не Конституційно і це авторитаризм”, – прокоментував цю історію Гончаренко. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Гончарено також пише, що Лероса “вирішили покарати” за те, що він “якось не так” задав питання голові Офісу президента Володимира ЗеленськогоАндрію Єрмаку: “А хто у нас Єрмак? Бог? Священний правитель? Верховний жрець? Що це за клоунада? Якщо Єрмак образився, то він може собі спокійно піти до суду. Вони працюють”.

Сам Гео Лерос запостив на Фейсбук, що Рада відсторонила його від засідань через те, що він “посмів відвертого агента кремля Андрія Єрмака назвати “фсбешною гнидою” в його присутності, та присутності “найвеличнішого імператора”. (...) Здавалося, що наша країна ніколи більше не скотитится в диктатуру, але саме війну Зеленський використовує для того, щоб стати путіном України. (...) Ермак, який брехав всій країні про мирні переговори, допомагав ворогу накопичувати армію для наступу та послаблював українську армію. (...) За цей рік Зеленський не знайшов як уснути депутатів опзж з парламенту, а того хто задає незручні питання, відсторонили блискавично”.

Як інформувала KВ, у листопаді 2021 року Лерос втрапив у скандал на пленарному засіданні, де були присутні президент і голова його офісу. Тоді Лерос відзначився непристойним жестом в бік, де знаходились у сесійній залі Зеленський та Єрмак.

Більш резонансними стали викриття Лероса, який стверджував, що Єрмак перевищує повноваження голови Офісу президента і використовує своє службове становище на шкоду Українській державі.

Читайте: Нардеп Лерос передав НАБУ "докази корупції" Єрмака, Тіщенка й Комарницького

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, Верховна Рада, вр, пленарне засідання, гео лерос, відсторонення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій