вівторок, 16 квітня 2024 г.

Нардеп Цымбалюк попросил Кличко разобраться, почему Киев не рассчитывается за львовские трамваи

Нардеп Цымбалюк попросил Кличко разобраться, почему Киев не рассчитывается за львовские трамваи

Согласно заключенному в апреле 2019 года договору, КП “Киевпастранс” должен был купить 10 трамвайных вагонов у ООО СП “Электронтранс”. Однако до сих пор ни заявки, ни аванса ООО не получило, из-за чего появилась угроза полной остановки львовского производства. От столичного мэра потребовали предпринять меры для решения проблемы.

Об этом KV стало известно из обращения народного депутата Михаила Цымбалюка (фракция ВО “Батькивщина”) от 5 ноября 2019 года к мэру Киева Виталию Кличко

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

Нардеп сообщил, что 4 ноября к нему обратился гендиректор ООО совместного украинско-немецкого предприятия “Электронтранс” по поводу выделения КП “Киевпастранс” необходимых средств для закупки трамвайных вагонов. 

“2 апреля 2019 года по результатам публичной закупки, проведенной в системе “Прозорро”, между КП “Киевпастранс” (*) и ООО СП “Электротранс” заключен договор на закупку 10 трамвайных вагонов с низким уровнем пола”, – говорится в обращении. 

Далее Цымбалюк сообщает, что по состоянию на 5 ноября “Электронтранс” не получил от “Киевпастранса” заявки на поставку трамвайных вагонов и авансовых платежей согласно договору. 

“В связи с длительной отсрочкой графиков производства ООО СП “Электротранс” несет значительные финансовые потери, а дальнейшая задержка выполнения условий договора может привести к полной остановке производства и увольнению значительного количества работников”, – отмечает народный депутат. 

В связи с этим мэра Кличко попросили рассмотреть обращение по сути и предпринять необходимые меры для решения данного вопроса. 

Напомним, что в декабре 2018 года КП “Киевпастранс” по результатам торгов заключило договор с одесской компанией ООО “Татра-Юг” на поставку 10 трамваев. Кроме победителя, подряд пытались получить еще 4 компании, однако к аукциону  допустили лишь ООО “Татра-Юг” и ЧАО “Киевский завод электротранспорта”. Стоимость одного 28-метрового трамвая с низким уровнем пола (70%) столичному бюджету составляла  42,8 млн гривен.

Читайте: Столичные власти опять хотят обхитрить украинских производителей трамваев

Напомним, что КП “Киевпастранс” с 30 августа 2016 года возглавляет Дмитрий Левченко.  Предприятие подчинено Департаменту транспортной инфраструктуры Киевской горгосадминистрации (КГГА), обязанности руководителя которого исполняет первый замдиректора этого департамента Иван Шпилевой. С 13 августа и до 31 октября руководителем этого департамента был Иван Федоров. С 20 сентября 2019 года курировать транспортную сферу в столице поручено первому замглавы КГГА Николаю Поворознику.

* КП Київпастранс (Код ЄДРПОУ: 31725604)

Фото: сайт “Электронтранс”

КиевVласть

Ольга Марийко

Теги: новости киева, виталий кличко, киевпастранс, трамвай, народный депутат, закупка, депутатское обращение, электротранс, михаил цымбалюк

п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях зяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
17:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.