субота, 27 квітня 2024 г.

Нардеп Нестор Шуфрич підозрюється у фінансуванні росгвардії у Криму, – ДБР

Нардеп Нестор Шуфрич підозрюється у фінансуванні росгвардії у Криму, – ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) спільно зі Службою безпеки України (СБУ) задокументували нові докази антиукраїнської діяльності народного депутата Нестора Шуфрича, який вже підозрюється у державній зраді. За даними слідства, фігурант налагодив схему фінансування російських окупаційних угруповань на території тимчасово анексованого Крима. Нардеп платив гроші росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на півострові.

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби ДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У пресслужбі ДБР розповіли, що Нестор Шуфрич платив гроші росгвардії за воєнізовану охорону своєї елітної нерухомості на території півострова. 

У повідомленні зазначається, що тільки за три місяці 2016 року підконтрольна йому компанія сплатила окупантам за ці послуги понад пів мільйона російських рублів.

“росгвардійці мали охороняти недобудований профілакторій загальною площею понад 4,5 тисячі квадратних метрів, розташований біля моря у селищі Сімеїз. Земельна ділянка площею понад 1,5 га, на якій розташований комплекс, входить до рекреаційної зони та межує з “дачею Медведчука”. Ця нерухомість була придбана у підприємств, бенефіціарним власником яких була Оксана Марченко. Відповідну угоду підписала компанія, де виконавчим директором є особистий юрист Шуфрича”, – повідомили у Державному бюро розслідувань.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

У пресслужбі наголосили, що згодом фігуранти організували підписання договору із структурами росгвардії на “охорону” об’єкта у Криму, за яким щомісяця переводило на рахунки окупантів сотні тисяч російських рублів. Крім того, підконтрольна Шуфричу компанія регулярно фінансувала бюджет рф, сплачуючи податки та збори.

“Під час обшуків в офісах афілійованих із нардепом комерційних структур і помешканнях фігурантів у Києві виявлено документацію, печатки та інші речові докази злочинної діяльності”, – підкреслили у ДБР.

Зазначимо, що Нестор Шуфрич є поплічником колишнього народного депутата від забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Ведмедчука, чиї телеканали активно поширювали російські наративи на території України протягом багатьох років.

Як інформувала КВ, 15 вересня 2023 року генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру у державній зраді народному депутату України IX скликання від забороненої політичної партії “опзж” Нестору Шуфричу. Йому інкримінували співпрацю з колишнім заступником секретаря РНБО Сівковичем, який працював на фсб рф.

Читайте: Нестору Шуфричу повідомили про підозру у державній зраді

20 вересня 2023 року Верховна Рада відкликала народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови парламентського комітета з питань свободи слова. 

Читайте: Рада відкликала Шуфрича з посади голови комітета з питань свободи слова

Нагадаємо, у грудні 2022 року у Верховній Раді відбувся збір підписів під зверненням до спікера Ради Руслана Стефанчука про включення до порядку денного законопроєктів, які позбавлять мандатів нардепів від “ОПЗЖ” і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій. 

Проте спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук проігнорував Регламент і не поставив на голосування питання про внесення до порядку денного проєкт постанови про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ” та урядовий законопроєкт про позбавлення мандатів депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій. 

Читайте: Стефанчук продовжує захищати адептів “русского мира” в Верховній Раді

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини україни, напад росії на україну, агресія росії проти україни, підозра, ДБР, державна зрада, нестор шуфрич, фінансування росгвардії

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій