вівторок, 30 квітня 2024 г.

Начальника відділу з питань благоустрою одного з районів столиці викрили на вимаганні хабарів з торговців стихійного ринку

Начальника відділу з питань благоустрою одного з районів столиці викрили на вимаганні хабарів з торговців стихійного ринку

Правоохоронці викрили начальника відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища одного із районів столиці на отриманні хабара. За інформацією від правоохоронних органів, мова йде про чиновника з Дніпровської райдержадміністрації (РДА). Порушник вимагав від торговців щомісячну оплату за безперешкодну реалізацію товарів на стихійному ринку. Тепер за такі дії фігуранту загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби ГУ НАцполіції Києва та від власних джерел в правоохооронних органах.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомляється, слідчі Солом’янського управління поліції спільно зі співробітниками Служби безпеки України та за процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури викрили посадовця, який вимагав та одержав неправомірну вигоду з власників торгівельних точок на стихійному ринку. Порушник – раніше не судимий уродженець Київщини, 1977 року народження.

За інформацією KВ від правоохоронних органів, мова йде про чиновника Дніпровської РДА. Також джерела KВ в міській владі кажуть, що до призначення затриманого чиновника свого часу пролобіював народний депутат від "Слуги народу" Артем Дубнов (213 округ, Троєщина).

Згідно з повідомленням, у ході досудового розслідування поліцейські встановили, що фігурант перебуваючи на посаді начальника відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища одного із районів столиці, через свого підлеглого вимагав у торговців неофіційну плату за безперешкодну реалізацію товарів з торгівельних точок на ринку. Вартість такої “угоди” становила 1 тисячу гривень на місяць.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання грошей за свої “послуги”. У ході обшуку у робочому кабінеті затриманого працівники поліції вилучили 8 тис. гривень.

Правоохоронці повідомили порушнику про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у квітні правоохоронці викрили та затримали посадовця в отриманні хабара за безперешкодне розмитнення продуктів. Свої послуги фігурант оцінив у 200 гривень за вантажівку, а це близько 10 тисяч гривень щомісяця. За скоєне йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Читайте: Правоохоронці Києва викрили посадовця на хабарництві за безперешкодне розмитнення продуктів

Фото: пресслужба ГУ Нацполіції Києва.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, поліція, хабар, корупція, благоустрій, артем дубнов, стихійна торгівля, стихійний ринок

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій