п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

На Васильковщине продолжается обустройство фельдшерско-акушерских пунктов (видео)

На Васильковщине продолжается обустройство фельдшерско-акушерских пунктов (видео)

В селах Васильковского района Киевской области продолжают капитально ремонтировать старые здания фельдшерско-акушерских пунктов (ФАП) и возводить новые. Так, реконструированный ФАП уже работает в с. Погребы, в феврале должна открыться новая амбулатория в с. Беспятное,  ведутся строительные работы и в селах Иванковичи и Калиновка.

Об этом KV стало известно из эфира программы “Новини Київщини” на телеканале “Центральный канал”, которая вышла 12 января 2019 года.

Как рассказала главврач коммунального предприятия Васильковского райсовета “Васильковский районный центр первичной медико-санитарной помощи” (КП “Васильковский РЦПМСП”) (*) Ярослава Августинович, после анализа стоимости капитального ремонта старых зданий некоторых фельдшерско-акушерских пунктов (ФАП) Васильковского района, которые имеют большие площади и функционировали без коммуникаций, было принято решение разработать проект модульных помещений, которые были бы энергоэффективными, менее затратными и имели все условия для работы персонала и обслуживания граждан.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Мы пришли к тому, что некоторые помещения можно было ремонтировать, а в некоторые не стоит вкладывать средства, а построить что-то новое и современное”, - рассказала Августинович (на фото).

В феврале 2019 года такой новый ФАП должны открыть в селе Беспятное. В новом помещении будут обслуживаться жители как этого населенного пункта, так и близлежащего села Застугна, в котором до сих пор действует фельдшерско-акушерский пункт, здание которого было построено еще в 1980-х гг.

В селе Погребы было принято решение капитально отремонтировать здание ФАПа - восстановленный он работает с декабря прошлого года. По словам местного фельдшера Елены Евтушок, когда она пришла на работу, “здание было совсем старым и не было никаких условий,.. было холодно”.

“Теперь здесь мы можем сделать электрокардиограмму. Анализы не сделаем, так как нет лаборатории, мы отправляем на анализы, а самое необходимое - сбить давление, температуру, общую слабость, аллергию - такие препараты у нас есть”, - рассказала медик.

Теперь в фельдшерско-акушерском  пункте села Погребы работает кабинет приема больных, манипуляционный кабинет, есть электрокардиограф и гинекологическое кресло, подведен интернет, а раз в неделю сюда выезжает врач из Тростинской амбулатории.

Новые амбулатории возводятся также в селах Иванковичи и Калиновка.


Как ранее сообщала KV, на строительство фельдшерско-акушерских пунктов в селах Марьяновка и Беспятное Васильковского района на Киевщине должны были потратить почти по 1,5 млн гривен. Впрочем, для каких именно работ были предназначены деньги, в КП “Васильковский РЦПСМП” предпочли не говорить. Вопросы были и к подрядчикам - одна компания была создана перед самым заключением договора, а вторая фигурирует в уголовном производстве.

Читайте: На ремонт Ковалевской гимназии Васильковского района потратят еще 10 млн гривен

*Комунальне некомерційне підприємство Васильківської районної ради “Васильківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги” (код ЄДРПОУ: 38312395)

Фото: скриншот с видео

KиевVласть

Катерина Борисенко

Теги: новости киева, новости киевщины, васильковский район, калиновка, амбулатория, фап, погребы, иванковичи, фельдшерско-акушерский пункт, беспятное, васильковский рцпмсп

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.