неділя, 5 травня 2024 г.

На ремонт Гостомельського шосе в Ірпені спрямовують додаткових 10 млн гривень

На ремонт Гостомельського шосе в Ірпені спрямовують додаткових 10 млн гривень

В ході капремонту дороги по вулиці Гостомельське шосе в Ірпені, яку пошкодили російські окупанти, вартість цих робіт зростає. Нещодавно замовник ремонту – Департамент регіонального розвитку (ДРР) Київщини – знизив початкову ціну договору з 117 до 96,57 млн гривень, і в той же день на додаткових 30 млн гривень замовив виконання додаткових робіт на цьому об'єкті. Підрядника вирішили не змінювати: новий договір уклали з ПП “Автомагістраль”. що належить екс-начальнику Служби автомобільних доріг у Київській області Миколі Скоростецькому.

Як стало відомо KВ з оголошення електронної системи ProZorro, 27 листопада 2023 року ДРР Київщини уклав з ПП “Автомагістраль” (*) договір на виконання додаткових робіт з капітального ремонту пошкодженої внаслідок збройної агресії рф дороги з мостом по вул. Гостомельське шосе в Ірпені. Ціна договору склала 30,52 млн гривень.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з календарним планом, у перелік робіт підрядника входять підготовчі та земляні роботи, влаштування дорожнього одягу, в тому числі на розвʼязках, ремонт старого мосту через річку Буча та облаштування зовнішнього електроосвітлення. Роботи за планом повинні виконуватися з вересня 2023 року по квітень 2024 року. 

В обгрунтуванні вказаної закупівлі замовник нагадав, що ПП “Автомагістраль” здійснює капремонт дороги з мостом по вул. Гостомельське шосе в Ірпені згідно з договором від 28 серпня 2023 року. Однак в процесі виконання цих робіт у проєктно-кошторисній документації начебто була виявлена необхідність додаткових робіт на загальну суму 30,52 гривень.

За ці кошти, як вказано в обгрунтуванні, потрібно, зокрема, викорчувати пні, влаштувати резервні канали для мереж водоканалу, гідроізоляцію та зʼїзди в двори, а також облаштувати зовнішнє електроосвітлення. Роботи замовили саме у ПП “Автомагістраль”, оскільки воно працює на об'єкті, а його заміна “призвела б до виникнення проблем технічного характеру”.

В обґрунтуванні зазначено, що ціна серпневого договору між ДРР та ПП “Автомагістраль” на виконання вказаного капремонту становить 96,57 млн гривень. Однак слід зазначити, що договір укладався з ціною 117,03 млн гривень, а 27 листопада поточного року додатковою угоду її знизили на 20,45 млн гривень. 

Нагадаємо, у серпні поточного року ДРР Київщини замовив проведення капремонту дороги на вул. Гостомельське шосе в Ірпені за 117,03 млн гривень. Капремонт, зокрема, передбачає відновлення мосту та будівництво трьох кільцевих розв'язок. Згідно з укладеним договором, ці роботи триватимуть до кінця 2024 року, однак мер Ірпеня заявив, що домовився з підрядником про закінчення масштабного капремонту вже до кінця поточного року. ПП “Автомагістраль” підрядником обрали без конкурсу. Однак не всі жителі громади райдужно сприйняли новину про такий ремонт, частина з них переконані, що цю сотню мільйонів гривень доцільніше було б витратити на відбудову зруйнованого житла ірпінців.

Читайте: В Ірпені за 117 млн гривень почали ремонт Гостомельского шосе, але місцеві не раді

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, ПП "Автомагістраль" зареєстровано в 2001 році в Києві. Зараз має реєстрацію в селі Синяк Бучанського району. Статутний капітал – 14 млн гривень. Основний вид діяльності – будівництво доріг і автострад. Засновник, кінцевий бенефіціар і директор – Микола Скоростецький, який у 2005-2007 роках був начальником Служби автомобільних доріг у Київській області.

Читайте: Утримання автодоріг Київщини за рік подорожчало майже вдвічі

За даними Clarity Project, в результаті участі в публічних закупівлях ПП "Автомагістраль" уклало 874 договори на 17,14 млрд гривень. Серед найбільших замовників – Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Житомирській області, Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Київській області та ДРР Київщини. Зокрема, цьогоріч від обласного ДРР компанії дісталося 16 підрядів 63,37 млн гривень на нове будівництво приватних осель замість зруйнованих внаслідок бойових дій.

Читайте: Неспішне відновлення: за три роки на Київщині планують відбудувати 3% зруйнованих рашистами приватних будинків

ПП “Автомагістраль” разом з ДРР Київської області та іншими його підрядниками об'єднують не тільки відбудовчі процеси на Київщині, а ще і спільне кримінальне провадження (№ 42023100000000131 від 03.03.2023 року) ГУ Нацполіції у Києві за підозрою в привласненні бюджетних коштів на цих роботах. За матеріалами справи, “Автомагістраль” в числі інших підрядників департаменту завищували ціни на роботи з ліквідації наслідків бойових дій, які в деяких випадках не проводились взагалі, та на будматеріали, які мешканці пошкодженого житла фактично купували за власний рахунок.

Департамент регіонального розвитку КОДА очолює Сергій Марищен.

* Приватне підприємство “Автомагістраль” (код ЄДРПОУ: 31481658)

Фото: Google maps

КиївВлада

Валерія Бобровська, Альона Момот

Теги: новини київщини, новини київської області, тендер, російська агресія, ірпінь, олександр маркушин, прозоро, андрій кравчук, автомагістраль, департамент регіонального розвитку кода, дрр кода, капітальний ремонт дороги, міст в ірпені, пошкоджений міст

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій