четвер, 25 квітня 2024 г.

На Київщині за добу знешкоджено понад 260 боєприпасів, ліквідовано 24 пожежі, енергетики та газовики працюють у штатному режимі, - КОВА

На Київщині за добу знешкоджено понад 260 боєприпасів, ліквідовано 24 пожежі, енергетики та газовики працюють у штатному режимі, - КОВА

У Київській області продовжують роботи з розмінування у звільнених від загарбників громадах. Впродовж дня піротехніки знешкодили 268 вибухонебезпечних предметів. Завершено роботи по відновленню електропостачання та газопостачання. Вода відсутня в окремих будинках.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні Київської обласної військової адміністрації (КОВА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Комунальні служби продовжують розчищати вулиці та завали будівель. Тривають роботи із заміни вікон та ремонтів покрівель. Від початку робіт по розмінуванню виявлено та знешкоджено 34 655 одиниць вибухонебезпечних предметів”, – повідомили в адміністрації.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно інформації КОВА, протягом доби 20 травня силами ДСНС проведено обстеження та знешкодження вибухонебезпечних предметів у населених пунктах:

  • Бучанського району: Ірпінь, Гостомель, Макарів, с. Поташня, с. Липівка, с. Горенка,

  • Броварського району: с. Княжичі,

  • Вишгородського району: с. Лютіж, с. Нові Макалевичі,

  • с. Жерева, смт Поліське, с. Луговики, с. Хочева,

  • Фастівського району: с. Ясногородка,  с. Дорогинка.

Протягом доби піротехнічні підрозділи 25 разів залучались до виконання робіт за призначенням. Обстежено 110,97 га території, з них 0,02 га акваторії водних об’єктів. Перевірено 12,6 км автомобільних доріг, 23,8 км ліній електропередач та 2 об’єкти,  знешкоджено 268 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Всього з початку робіт здійснено 2227 залучень, обстежено 13 тис. 115,56 га території, з них 0,48 га акваторії водних об’єктів, 1026 об’єктів, 273,4 км автомобільних доріг та 7 км ж/д колії, 957,49 км ліній електропередач, 11,443 км газопроводу,  виявлено та знешкоджено 34 655 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Впродовж дня піротехніками обстежено 5 домогосподарств Бучанського, Броварського, Фастівського та Вишгородського районів.

Стосовно водопостачання в КОВА повідомили, що на сьогодні усіма підприємствами водопровідно-каналізаційного господарства проведено обстеження пошкоджених мереж та об’єктів. За необхідності було проведено ремонтно-відновлювальні роботи та забезпечено споживачів послугами з водопостачання та водовідведення.

  • Наразі триває підключення до води окремих житлових будинків у кожному з населених пунктів.

  • Однак, через відсутність електропостачання, лише невелика кількість споживачів Гостомельської громади залишається без відповідних послуг, хоча мешканці громади мають доступ до питної води. Тривають роботи з прокладання під землю 1 км магістрального електрокабеля.

Послуги розподілу природного газу відновлено з 18 травня  у всіх 120 населених пунктах області, де не було газопостачання внаслідок агресії росії,(майже 150 тисяч об’єктів споживачів) є

  • У всіх населених пунктах, де відновлено послугу, по мірі повернення споживачів до домівок та подання аварійних заявок, АТ “Київоблгаз”  оперативно проводить обстеження та здійснює пуск газу.При цьому за необхідності, виконує ремонтні роботи по внутрішньобудинкових газових мережах. 

АТ “Київоблгаз” перейшло до роботи в штатному режимі, посилена кількість аварійних бригад залишається працювати в Бучанській, Ірпінській та Гостомельській громадах. Служби АДС працюють цілодобово у всіх районах області.

Силами підрозділів ДТЕК “Київські регіональні електромережі” 20 травня завершено відновлення електропостачання у всіх населених пунктах області для більш ніж 260 тис. споживачів, усі підстанції в регіоні заживлені.

  • Наразі експертами проводяться обстеження абонентських інженерних мереж та трансформаторних підстанцій, які не належать до сфери управління ДТЕК. За результатами обстежень буде визначена потреба у фінансуванні відновлювальних робіт у розрізі об’єктів.

Тепер енергетики працюватимуть над підключенням кожного окремого будинку чи квартири до електропостачання згідно поданих заявок.

Також за добу бійці ДСНС виїжджали на ліквідацію 24 пожежі. Із них 12 у житловому секторі, трав'яний настіл – 6, сміття – 2, інше – 4.

Нагадаємо, станом на 20 травня на Київщині за добу було знешкоджено 307 вибухонебезпечних предметів. Газопостачання відновлено до всіх 120 населених пунктів, триває підключення до води окремих житлових будинків. 20 травня силами підрозділів ДТЕК завершено відновлення електропостачання.

Читайте: На Київщині відновили роботу 300 приміських та міжміських автобусних маршрутів

Фото: КОДА

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини київщини, новини київської області, війна росії проти україни, кова, розмінування, розмінування, електропостачання, інфраструктура, газопостачання, пожежі, центральне водопостачання

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій