субота, 20 квітня 2024 г.

На Київщині внаслідок російської агресії понівечено низку об’єктів обласної комунальної власності, - Добрянський

На Київщині внаслідок російської агресії понівечено низку об’єктів обласної комунальної власності, - Добрянський

У результаті російської збройної агресії зруйновано або частково пошкоджено низку обласних об’єктів комунальної інфраструктури в трьох районах Київщини. Найбільше руйнувань зазнали об’єкти теплового господарства КП "Києво-Святошинська тепломережа" Київоблради. Підприємство вже підраховує нанесені йому збитки. 

Про це KВ повідомив перший заступник голови Київської облради Ярослав Добрянський.

"На Київщині від військової агресії російськими окупантами були понівечені об’єкти обласної комунальної власності. А саме, було здійснено мінометний вогонь по об’єкту колишньої газової котельні, яка належить КП КОР "Друкар", що розташовано за адресою: м. Ірпінь, вул. Слов’янська, 15, що у самому центрі міста Ірпінь. Унаслідок двох мінометних влучень повністю пошкоджено бетонне перекриття будівлі, а також від взривів повилітали вікна. Відповідно, у середині приміщення господарське майно, яке знаходилося, знищено", – розповів Ярослав Добрянський. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За його словами, нині цей об’єкт ще мають оглянути саперні підрозділи, аби у повній мірі визначити загальний стан будівлі.

Також він повідомив, що ворожі снаряди та ракети військ рф поцілили й інфраструктуру теплового господарства КП "Києво-Святошинська тепломережа" КОР. Наслідком таких влучень були аварії, пориви та тимчасове призупинення надання послуг. 

"Послуги з теплопостачання відновлювались силами та діями працівників підприємства, здійснювався можливий тимчасовий ремонт, результатом якого було відновлення послуг з постачання тепла в максимально стислі терміни. Наразі підприємство фіксує нанесені збитки, рахує пошкоджене обладнання котелень та теплових мереж", – наголосив він.

За попередніми даними, російський агресор зруйнував або пошкодив ще шість об’єктів теплового господарства. Зокрема, три з них, розташовані у Бучанському районі. Так, у селі Горенка це будівля котельні, яка була пошкоджена в результаті обстрілів. А саме – всі віконні покриття та пошкоджено віконні рами, а ще – і вхідні двері. У селах Гореничі та Музичі – частково пошкоджені вікна, відсутнє засклення у приміщенні котельні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також у Броварському районі в результаті обстрілів частково пошкоджено будівлю котельні в селі Семиполки. Тут пошкоджені всі вікна (приблизно 90 кв.м), відсутнє засклення, пошкоджені віконні рами та вхідні двері. В результаті вибухів частково зруйнована кладка димової труби, оголовок та є значні пошкодження в 1,5-2 метри від оголовку.

У Фастівському районі в селищі Чабани також частково пошкоджена в результаті обстрілів будівля котельні. А саме – вікна, відсутнє засклення. В результаті вибухів частково пошкоджені кладка димової труби та пошкоджена теплова мережа по вул. Покровська.

Ще один об’єкт розташований в Києві по вулиці Багговутівська, 1. Це – будівля котельні, яка була частково пошкоджена у результаті обстрілів, на стінах наявні тріщини. Частково пошкоджені і вікна, відсутнє засклення. Пошкоджені вхідні двері та ворота.

"Крім зовнішніх пошкоджень, також було з’ясовано, що в результаті обстрілів та перепадів напруги електроенергії, було частково пошкоджено та вийшло з ладу обладнання котелень, яке потребує ремонту, а в деяких випадках – заміни. Перевірки щодо справності обладнання наразі здійснюються більш детально. Всі пошкодження та руйнування будуть фіксуватися та оприлюднюватися", – наголосив Добрянський. 

Нагадаємо, що у Київській області продовжуються роботи по відновленню водопостачання та підключення газу в населених пунктах, що постраждали від агресії рф. Станом на 20 квітня роботи по відновленню водопостачання ведуться в 11 населених пунктах, газ за минулу добу повернули в 9 селищах.

Читайте: Київська обласна рада звернулась до Президента Зеленського та голови КОВА Павлюка з проханням присвоїти селищам Макарів і Бородянка відзнаки міст-героїв (документ)

Фото: колаж KВ

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини україни, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, рф, окупанти, кор, київоблрада, котельня, Ярослав Добрянський, тепломережа, комунальна інфраструктура, києво-святошинська тепломережа

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій