неділя, 28 квітня 2024 г.

На Київщині презентували систему захисту робіт Бенксі, - КОВА

На Київщині презентували систему захисту робіт Бенксі, - КОВА

Київська обласна військова адміністрація (КОВА) презентувала захист робіт британського стріт-арт художника Бенксі від можливого вандалізму та погодних. На його роботи, які він зробив у Бородянці, встановили бездротову систему безпеки із підключенням до цілодобового моніторингу. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби КОВА. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“22 лютого в Київській області презентували систему захисту робіт Бенксі від вандалів та несприятливих погодних умов. Під час презентації, що проходила біля однієї з робіт у селищі Бородянка, були присутні заступник голови Київської ОВА Олег Торкунов, керівниця Департаменту культури та туризму Анна Куценко, представник компанії Ajax Systems Валентин Гриценко, охоронної фірми “Шериф” Максим Туренко, місцевої влади та жителі селища”, – йдеться в повідомленні. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На презентації розповіли, що задля того, щоб захистити малюнки від можливого вандалізму та погодних умов, на роботах Бенксі в Бородянці, Ірпені та Горенці встановили бездротову систему безпеки із підключенням до цілодобового моніторингу. 

На будь-які спроби викрасти або зіпсувати малюнки миттєво реагуватиме швидка група охорони. Малюнки знаходитимуться під захистом, доки питання їх музеєфікації не буде вирішено остаточно. 

“Роботи Бенксі мають культурне та історичне значення для країни як пам’ятка того, що світло обов’язково перемагає темряву. Зараз важливо протидіяти можливим спробам вандалізму, що ми вже бачили нещодавно. І ми вдячні нашим партнерам, інженерам із безпеки, які змогли знайти найбільш вдале рішення в непростих умовах та втілити його в життя”, – прокоментував заступник голови КОВА Олег Торкунов.

Він також зазначив, що для Київської ОВА важливо зберегти роботи митця Бенксі на тих місцях та в тій формі, як їх створив художник. 

“Щодо облаштування охорони на цей час: датчики руху та удару фіксують спроби пошкодження чи підступу до об’єкта, вмикають вуличну сирену поруч та через централь системи безпеки передають сповіщення до охоронної компанії. Для захисту робіт від впливу зовнішніх чинників встановили прозорі протиударні стінки з полікарбонату. А на місці малюнку в Бородянці, де зображений дзюдоїст, додатково встановили тимчасову захисну споруду. Всередині неї за допомогою датчика Life Quality з сенсорами температури, вологості та CO2, а також реле керування WallSwitch буде підтримуватися мікроклімат, щоб малюнок не зіпсувався”, – зазначають в КОВА. 

Для розгортання такої системи захисту знадобилися 21 датчик і п’ять централей системи безпеки. Датчики незалежні від постійного живлення, а головна централь може знаходитися у віддаленому приміщенні: хаб тримає зв’язок із датчиками на відстані до 1700 метрів та повідомляє охоронну компанію про тривогу менш ніж за 0,15 секунди. 

Нагадаємо, місцева влада Бородянки планує внести роботи Бенксі до переліку об'єктів культурної спадщини та долучити поліцію до охорони графіті. Також планується захистити твори художника від негативних впливів погоди. 

Читайте: Роботи Бенксі у Бородянці охоронятимуть та внесуть до списку об’єктів культурної спадщини 

Фото: КОВА

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини україни, новини київщини, війна, війна росії проти україни, київська обласна військова адміністрація, олег торкунов, анна куценко, бенксі

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій