п'ятниця, 5 липня 2024 г.

На Київщині презентували благодійний проект “Тачка на ТРОкачку”

На Київщині презентували благодійний проект “Тачка на ТРОкачку”

Сьогодні, 18 жовтня на Київщині на території однієї з СТО, що ремонтують машини для наших захисників відбулась презентацію проекту "Тачка на ТРОкачку". Мета проекту – відновити для фронту військові вантажівки, які зараз стоять на консервації на базах зберігання ЗСУ, або ж пошкоджені внаслідок бойових дій.

Про це передає кореспондент KВ

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Усього, в рамках проекту хочуть відновити 4000 автівок. Ця справа об'єднує волонтерів, представників тероборони, український бізнес та закордонні фонди. Відновити хочуть радянські ГАЗ-66, 6 УАЗ-452, 5 БТР-60, Камази, Урали та ЗІЛи. За словами організаторів, це реальна і дешевша альтернатива імпорту іноземних автівок. Збором коштів займатиметься створений 4 жовтня фонд “Буревій”. 

Бізнес може допомогти не тільки коштами, а й запчастинами та, власне, ремонтом автівок у випадку приватних СТО. Окрім представників бізнесу, залучитись запрошують й приватних донатерів.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“4000 машин це достатньо амбітна ціль. Ми хочемо поставити цей проект на системний рівень, бо розуміємо, що він працюватиме до перемоги. Наразі вже зібрана команда проекту. Кожна машина отримує свій ідентифікатор та попадає до нас у реєстр. Коли ми її забираємо, ми робимо дефектний акт, щоб визначити, чого саме вона потребує і які вузли потребують ремонту. Після чого ми закуповуємо запчастини, або отримаємо їх від наших партнерів. Далі на СТО виконується ремонт, робиться акт виконаних робіт та фіксується у базі разом із фотозвітами. Потім машина передається до сил ТрО, де вже працює”, – розповів засновник благодійного фонду “Буревій”, засновник девелоперської компанії Alterra group Дмитро Ковальчук. 

До фінансування проект крім українських бізнесів залучились й міжнародні партнери, зокрема, американський благодійний фонд “Spirit of America”. 

“Ремонт однієї автівки коштує від 3-х тисяч доларів. Для нас важлива не тільки сума зібраних коштів, а результат. Ми заохочуємо бізнеси які займаються торгівлею запчастинами, вже зараз в нас є домовленості про придбання запчастин по собівартості. Є СТО які так само можуть долучитись просто роботою. Так ми можемо зменшити необхідний об’єм фінансових залучень. Ситуація з запчастинами складна, бо вузлів стає все менше, а проект масштабний. Ми розуміємо що треба буде імпортували запчастини з Китаю та Турції, тому вже спілкуємось з імпортерами та великими компаніями та давали нам якісь опції. Фонд “Spirit of America” долучився до нас буквально на минулому тижні. Представники фонду були дуже здивовані об’ємом інвестицій який потрібен для ремонту однієї машини, бо для них це смішні кошти. Вони одразу сказали що готові приймати участь і зараз ми знаходимось на етапі узгодження суми та переказу коштів”, – додав Ковальчук у коментарі КВ.

Механіки СТО, де відбулась презентація, вже ремонтують автівки на фронт. Раніше, тут ремонтували легкові іномарки, але заради української перемоги, працівникам довелось опановувати й радянський автопром. 

Деякі автівки, що зараз знаходяться на ремонті, майже не були у використанні. Ця автівка 1976 року випуску пройшла усього 9 тисяч кілометрів, решту часу вона провела на консервації.

"Серед потреб, які є в Сил Територіальної оборони ЗСУ, – забезпеченість повнопривідними вантажними автомобілями на фронті є однією з найнагальніших. Волонтери, громадяни і навіть діти роблять багато, щоб ми мали автомобілі. Наразі позашляховики й пікапи здатні покривати не усі завдання, які стоять перед захисниками на фронті”, – зазначив Герой України Сергій Собко, бригадний генерал ЗСУ, начальник штабу та заступник командувача Сил ТРО ЗСУ. За словами генерала Собка, серед нагальних задач наразі – перевезення озброєння, особового складу підрозділів і матеріально-технічного забезпечення. Саме із цими задачами можуть справлятись військові вантажівки, які ремонтують силами меценатів та благодійників в рамках проєкту “Тачка на ТРОкачку”.

Проект планує вийти на національний рівень і вже найближчим часом налагодити логістику, аби машини якнайшвидше поїхали працювати на допомогу захисникам.

Як раніше писала KВ, Волонтерський штаб "Українська команда" ще 21 вересня оголосив збір на безпілотники для Збройних сил України (ЗСУ). Так волонтери відреагували на часткову мобілізацію в росії.

Читайте: Рокитнянський центр медицини отримав гуманітарну допомогу

Фото: KВ

КиївВлада

Анастасія Олійник

Теги: війна росії проти україни, напад росії на україну, зсу, допомога, волонтери, збір, тро, благодійники, буревій, тачка на трокачку

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.