неділя, 19 травня 2024 г.

На Київщині доступними є 592 укриття, – Transparency International Ukraine

На Київщині доступними є 592 укриття, – Transparency International Ukraine

Transparency International Ukraine створила інтерактивну мапу укриттів, у якій розглянуто 70 міст України. Завдяки цьому було проаналізовано, як міські ради інформують мешканців про укриття. Зокрема, у Київській області доступними є 592 укриття.

Про це KВ повідомила пресслужба Transparency International Ukraine.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як йдеться в повідомленні, аналітик програми "Прозорі міста" (Transparency International Ukraine) Богдан Балюк проаналізував, як міськради інформують мешканців про укриття. Інформація підготовлена на основі нового дослідження прозорості міських рад.

"Так, з 70 досліджуваних міст 63 опублікували дані про укриття (станом на січень 2023 року), що є високим показником, але в умовах війни інформувати та оновлювати дані повинні всі міські ради", – повідомили у пресслужбі Transparency International Ukraine.

 Зазначається, що офіційних переліків укриттів не зафіксовано у містах: Ізмаїл, Жовті Води, Конотоп, Павлоград, Горішні Плавні, Кременчук, Полтава. 

Але, як наголосили у пресслужбі, таку інформацію могли публікувати й інші органи влади — обласні військові адміністрації або регіональні управління ДСНС. 

"У деяких випадках міські ради опублікували інформацію лише у 2023 році, що не входило до періоду аналізу. Детальну інтерактивну карту з інформацію по всіх досліджуваних містах можна знайти за посиланням", – додали в Transparency International Ukraine.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що зразковими у матеріалі відзначено Чернівецьку, Кам'янець-Подільську, Тернопільську та Черкаську міські ради. 

"Ці муніципалітети не просто опублікували переліки укриттів, але й нанесли їх на Google Maps. А це дозволяє визначити яке укриття найближче, час його роботи, від якого типу ураження захищає, чи є безперешкодний доступ до нього", – прокоментували у пресслужбі.

Також, як стало відомо, лише 49 міськрад з 70 забезпечували оновлення цих даних не рідше, ніж раз на 6 місяців. 

У Transparency International Ukraine наголосили, що оновлення цих даних важливе, адже з мапи потрібно регулярно видаляти неактуальну інформацію, сповіщати про нові укриття, актуалізувати інформацію щодо балансоутримувачів. 

"А також використовувати якомога більше джерел оприлюднення інформації — сайт міської ради, міські застосунки, офіційні сторінки міста в соцмережах, геопортал", – додали у пресслужбі.

Transparency International Ukraine — акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції. ТІ Ukraine започаткувала програму "Transparent cities/Прозорі міста" у 2017 році. Її мета — подолати корупцію на місцевому рівні та запровадити належні практики прозорості та підзвітності. 

Програма щорічно формує Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України. За п’ять років середній показник прозорості міст підвищився на 62,2%. У рамках програми також формується Рейтинг підзвітності 50 українських міст, який показує фактичний стан підзвітності органів місцевої влади. Дослідження прозорості та підзвітності є взаємодоповнюваними та демонструють комплексний рівень відкритості органів місцевого самоврядування. 

У 2020 році створена онлайн-платформа "Transparent cities/Прозорі міста", головна ціль якої — сприяння ефективному діалогу між владою та громадою.

Читайте: Біла Церква активізувала ремонти укриттів житлових будинків: ціни, терміни, підрядники та думка місцевих

Фото: Transparency International Ukraine

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини україни, новини київщини, укриття, аналіз, мапа укриттів, інтерактивна мапа, Transparency International Ukraine, прозорі міста

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій