четвер, 2 травня 2024 г.

На Київщині для воїнів-героїв з інвалідністю благодійники будують інклюзивний житловий комплекс, - Руслан Кравченко (фото)

На Київщині для воїнів-героїв з інвалідністю благодійники будують інклюзивний житловий комплекс, - Руслан Кравченко (фото)

На Київщині благодійники будують інклюзивний житловий комплекс для воїнів-героїв з інвалідністю. Всього планують заселити 56 приватних будинків для ветеранів та їхніх родин.  Фінансують масштабний проєкт благодійний фонд Андрія Засуха та ФК “Колос Ковалівка”.

Про це KВ стало відомо з повідомлення начальника Київської обласної військової адміністрації (КОВА) Руслана Кравченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Розпочали будівництво у жовтні минулого року. Заселити перших мешканців планують вже наприкінці травня-початку червня. Київська ОВА максимально сприяє оперативному завершенню робіт", – написав Кравченко.

В комплексі мешкатимуть військові та їхні родини, які втратили житло внаслідок бойових дій, або ж їхні оселі розташовані на тимчасово окупованих територіях.

Площа кожного будинку 80 квадратних метрів. В оселях буде зроблений ремонт, встановлені кухонні меблі та облаштовані ванна та санвузол. Кожне помешкання матиме простору терасу для відпочинку, а також земельну ділянку 4-5 соток. Облаштують всі необхідні комунікації: воду, електрику, газ, каналізацію.

"Комплекс, розташований у хвойному лісі на березі озера, відповідає всім вимогам безбарʼєрності. Враховано все, щоб люди з інвалідністю почувалися комфортно. Тротуари та проїзди облаштовані так, щоб його мешканці легко пересувалися містечком", - йдеться у повідомленні.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Для реабілітації військових буде облаштована амбулаторія. Буде і велика зона відпочинку. Сквер, спортивні майданчики, спеціально облаштовані місця для барбекю, дитячі майданчики. Будують також власне протирадіаційне укриття мінімум на 100 осіб.

Дітей військових до найближчих шкіл та садочків відвозитиме спеціальний автобус. Його також закуплять благодійники. Виробники будівельних матеріалів Київщини робили максимальні знижки, що дозволило збудувати ще більше житла.

На зображенні може бути: склад лісоматеріалів"Дякую благодійному фонду Андрія Засухи та футбольному клубу “Колос Ковалівка” за колосальну підтримку наших військових та максимальну участь в реалізації проєкту на всіх етапах. Яким буде повернення ветеранів та ветеранок до мирного життя, залежить від кожного з нас. На Київщині торік за рахунок субвенції з державного бюджету компенсацію на придбання житла виплатили 271 ветерану війни та членам сімей загиблих. Загальна сума – понад 600 млн грн", – зазначив Кравченко.

Немає опису світлини.

"Але, зважаючи на масштаби російського вторгнення, можливостей лише держави для забезпечення всіх потреб замало. Людям, які повернулися з фронту, доводиться фактично заново починати життя та адаптуватися до нього. Тому шукаємо всі можливості, щоб зробити цей процес більш швидким та ефективним. Щоб ті, хто ризикував своїм життям та втратив здоровʼя, не почувалися покинутими", – зазначив Кравченко.

Читайте: На Київщині бізнес може навіть не сумніватися у нашій підтримці, – очільник КОВА Руслан Кравченко

Фото:

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, новини київської області, позиція, кова, руслан кравченко, благодійний фонд Андрія Засуха, ФК “Колос Ковалівка”

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій