середа, 17 липня 2024 г.

Міністр культури Ткаченко подав у відставку

Міністр культури Ткаченко подав у відставку

Вчора увечері, 20 липня, міністр культури України Олександр Ткаченко подав заяву про відставку прем’єр-міністру Денису Шмигалю.

Про це KВ стало відомо з повідомлення міністра культури Олександра Ткаченко.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

"Сьогодні ввечері я подав Прем’єру заяву про відставку через незгоду щодо важливості культури під час війни. Пізніше я був здивований заявою Президента з цього ж питання. Культура під час війни має велике значення, оскільки це не просто війна за території, а й війна за наш народ, нашу пам’ять, історію, мову та творчість, попри воєнний стан. Вона представляє нашу спадщину і минуле, які ми зберігаємо для майбутнього", – написав Ткаченко.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також Ткаченко наголосив, що фінансування культури під час війни є так само важливим, як і виділення коштів на військові дрони.

Нардеп Олексій Гончаренко повідомив, що новою міністеркою може стати Олеся Островська-Люта, яка зараз очолює “Мистецький арсенал”.

“Інсайд по відставці Ткаченка. Як мені відомо, замість нього пропонуватимуть Олесю Островську-Люту. Вона зараз очолює Мистецький Арсенал. Кажуть, саме під неї і була розписана погоджена з офісом гра з вимогами відставки”, – заявив Гончаренко.

Гончаренко також зазначив, що вчора президент Зеленський доручив прем'єр-міністру Денису Шмигалю розглянути заміну міністра культури Ткаченка.

"Говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Шмигалем і про інше питання, яке варто розглядати, зокрема, через призму справедливості: бюджетні видатки. У час такої війни максимум державної уваги, а отже, і державних ресурсів має йти на оборону. Очевидна річ. А кожен проект, який може бути реалізований за допомогою позабюджетних ресурсів, має бути реалізований за допомогою саме позабюджетних ресурсів. Це стосується різних сфер, і, зокрема, галузі культури. Музеї, культурні центри, символи, серіали – усе це важливо, але нині маємо інші пріоритети. Знаходьте позабюджетні кошти, недержавні. Отже, я запропонував главі уряду два кроки. Перший: знайти позабюджетні кошти на проекти, які нині дійсно потрібні. У світі є люди, які можуть допомогти. Другий: попросив Премʼєр-міністра розглянути заміну міністра культури та інформаційної політики України. Окремо хочу звернутися до всіх представників місцевої влади в нашій країні: люди мають відчувати, що ресурси бюджетів використовуються справедливо та правильно. Кожен розуміє, про що йдеться. Бруківка, прикрашання міст, фонтани почекають – спочатку перемога”, – зазначив Президент Олександр Зеленський у вечірньому зверненні.

Нагадаємо, 4 червня 2020 року Верховна Рада України призначила міністром культури та інформаційної політики народного депутата від “Слуги народу” Олександра Ткаченка міністром культури та інформаційної політики.

У 2019 році був обраний народним депутатом 9 скликання від партії “Слуга народу” номером 9 у списку як безпартійний. Член однойменної фракції. Голова Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Читайте: Рада назначила министром культуры бывшего гендиректора “1+1” Александра Ткаченко

Також зазначимо, що останнім часом Олександр Ткаченко піддавався критиці за використання бюджетних коштів під час війни. Зокрема Ткаченко зазначив, що заміна щита на монументі "Батьківщина-Мати" наразі є на часі, але у соцмережах з ним не  погодилися.


Читайте: Тризуб на щиті монумента “Батьківщина-мати” має з’явитися до цьогорічного Дня Незалежності, – міністр культури

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Оксана Олійникова

Теги: новини києва, новини україни, олександр ткаченко, відставка, міністр культури

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій