середа, 8 травня 2024 г.

Міністерство охорони здоров’я розпочинає перевірку ВЛК у Києві (документ)

Міністерство охорони здоров’я розпочинає перевірку ВЛК у Києві (документ)

У Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) вирішили провести перевірку роботи військово-лікарських комісій (ВЛК) у Києві. Таке рішення у міністерстві ухвалили через збільшення кількості скарг на роботу ВЛК.

Про це KВ стало відомо з повідомлення міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка на сторінці у соцмережі Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Розпочинаємо перевірку ВЛК в місті Києві. Підписав відповідний наказ про створення робочої групи для проведення перевірки”, – повідомив міністр.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, таке рішення викликано збільшенням кількості скарг на роботу ВЛК. 

“Основні з них стосуються дуже базових речей, які при бажанні можна оперативно виправити. Це і недотримання електронної черги, і відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, і не оптимізовані маршрути. З цих речей і починаємо. Це елементарна повага до людей”, – розповів Віктор Ляшко.

Він нагадав, що минулого року для того, щоб пришвидшити проходження ВКЛ та зробити його більш зручним, був запроваджений окремий пакет в межах Програми медичних гарантій, який дозволяє військовозобовязаним пройти медичний огляд у цивільному медзакладі з чітко визначеними граничними строками. Однак, як зазначив міністр, досі частина ВЛК працює на базі центрів комплектування, а не цивільних медзакладів.

“Водночас, поза нашою увагою не залишаються і інші речі: корупційна складова, як от вимагання хабарів за врахування усіх наявних хвороб та станів під час медичних оглядів, схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон чи прийняття рішень про надання відстрочки від призову за станом здоров'я, формальний підхід до проходження ВЛК військовозобовʼязаними, недбалість лікарів, проблеми з оскарженням висновків”, – заявив Віктор Ляшко.

Він зауважив, що МОЗ не на всі ці питання має безпосередні важелі впливу, проте пообіцяв “всіляко сприяти тому, аби всі без виключень працювали у правовому полі”. 

За його словами, для цього міністерство співпрацює з правоохоронцями та військовими адміністраціями. 

Він закликав громадян зі свого боку також бути активними та повідомляти про порушення. Щодо ВЛК у цивільних медзакладах звертатися можна за телефоном: 0 800 60 20 19

“Ганебні випадки, коли лікарі навмисно зазначають невірний діагноз або вимагають хабарі за вірний, має припинитися. Кожна маніпуляція має отримати належну оцінку правоохоронних органів. І ми над цим спільно працюємо!” – заявив міністр.

Нагадаємо, у серпні 2023 року слідчі Печерського управління поліції викрили масштабну схему з виготовлення документів про непридатність до військової служби призовників з подальшим зняттям їх з військового обліку, що давало змогу виїзду ухилянтів з України. Відносно трьох фігурантів, серед яких співробітник ТЦК і двоє пособників, обвинувальний акт скеровано до суду. Спільникам загрожує до 10 років ув'язнення. 

Читайте: У столиці судитимуть співробітника ВЛК та його пособників, які допомагали чоловікам перетинати держкордон

Раніше KВ повідомляла, що працівники ДБР завершили розслідування масштабної схеми ухилення від мобілізації, в якій були залучені посадовці військкоматів Києва та області, спільники з інших областей України. Йдеться про підробку довідок ВЛК та військово-облікових документів про зняття чоловіків з обліку. Також “клієнтам” надавалися поради стосовно способу перетину держкордону. Вартість “послуги” складала від 6 до 10 тис. доларів.

Читайте: Правоохоронці завершили розслідування масштабної схеми ухилення від мобілізації на Київщині

Фото: www.rbc.ua

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.