понеділок, 6 травня 2024 г.

Мешканці Петропавлівської 50-Б поскаржились Кличку на бездіяльність КП “Спецжитлофонд”

Мешканці Петропавлівської 50-Б поскаржились Кличку на бездіяльність КП “Спецжитлофонд”

У Києві мешканці будинку № 50-Б, по вул. Петропавлівській з 2013 року позбавлені права на укладення прямих договорів з ДТЕК на розподіл електроенергії. Через це змушені платити за світло за завищеним тарифом. Якщо КП “Спецжитлофонд” не облаштує трансформаторну підстанцію та не підключить будинок до постійної схеми розподілу енергопостачання, мешканці можуть залишиться без світла.

Про це KВ дізналася із скарги власників квартир та мешканців будинку № 50-Б, по вул. Петропавлівській у м. Києві на ім’я мера Віталія Кличка.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У скарзі мова йде про бездіяльність КП “Спецжитлофонд” щодо недобудови трансформаторної підстанції.

“Ми, мешканці багатоповерхового будинку № 50-Б, що розташований по вул. Петропавлівська у місті Києві, звертаємось до вас з надією на встановлення контролю за діями КП “Спецжитлофонд” та змушення їх до негайного виконання своїх прямих обов’язків”, – йдеться у листі. 

Зокрема, у листі зауважено, що мешканці даного будинку стикаються із частими  проблеми аварійних відключень, перепадами напруги і не можуть укласти прямі договори на розподіл з оператором системи розподілу електроенергії через те, що будинок введений в технічну експлуатацію без встановлення і монтажу основної частини обладнання у трансформаторній підстанції, яке б забезпечило підключення будинку на постійну схему електропостачання. У результаті – змушені сплачувати рахунки за електроенергію за вищим тарифом.

“Відповідно до п. 12 ст. 39 ЗУ “Про регулювання містобудівної діяльності” Замовник зобов’язаний передати закінчений будівництвом та підключений до інженерних мереж житловий будинок, що споруджувався із залученням коштів фізичних та юридичних осіб, об’єднанню співвласників або власнику, або експлуатуючій організації протягом ста двадцяти календарних днів з дня його прийняття в експлуатацію”, – йдеться у скарзі. 

Житлову будівлю по Петропавлівській, 50-Б КП “Спецжитлофонд” ввів же в експлуатацію ще у 2013 році спираючись на Сертифікат про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкту від 20.06.2013 року (серія ІУ № 164131720013). Та по цей час, станом на червень 2023 року, будинок продовжує обслуговуватися за тимчасовою схемою електропостачання, передбачена саме на час будівництва об’єкту. 

Так, 19 лютого 2010 року між власником АЕК “Київенерго” та замовником послуг КП “Спецжитлофонд” було підписано договір (№ 10977/43349/47913) про приєднання електроустановок до електричних мереж “Київенерго”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Згідно п.1, п.2 Додатку до договору про приєднання – Технічні умови № 43349  об’єктом є: будівництво житлового будинку з паркінгом за адресою: вул. Петропавлівська, буд. №50-Б у м. Києві. Згідно п.2.2.3. договору Замовник повинен був виконати вимоги Технічних умов № 43349 на приєднання електроустановок Замовника до електромереж Власника у повному обсязі та в термін до 19.02.2012 рку відповідно до черг забудови”, – роз’яснюється ситуація у листі. 

Та “Спецжитлофонд” не виконав умови договору і укладав інший  договір вже з ПРАТ “ДТЕК Київські електромережі” про тимчасове надання послуг з розподілу електричної енергії№ 3408264Р та шляхом укладення додаткових угод продовжує обслуговувати будинок за тимчасовою схемою живлення електроенергії, як будмайданчик.

“Відповідно до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 05.06.2019 № 483 ціна для індивідуальних побутових споживачів до 250 кВт год (включно, за весь обсяг споживання) складає 1 грн. 44 коп., понад 250 кВт год (включно, за весь обсяг споживання) – 1 грн. 68 коп.  Наразі будинок обслуговується як для колективних побутових споживачів за тарифом виключно тільки 1 грн. 68 коп”, – зауважено у скарзі.

Нагадаємо, що аудитори Київської міськдержадміністрації (КМДА) нещодавно завершили перевірку фінансово-господарської діяльності КП "Спецжитлофонд”. Під час цієї ревізії було встановлено, що протягом 2020-2021 років керівництво вказаного підприємства допустило порушень та недоліків у своїй роботі на загальну суму 70,4 млн гривень, з яких 6,8 млн гривень було втрачено. 

Зокрема, за інформацією аудиторів, “Спецжитлофонд” недоотримав кошти за продаж квартир в клубному будинку на вул. Дмитрівській, 60/19, переплатив за прокладання інженерних мереж до ЖК “Форест”, здавав свої приміщення в оренду за розцінками 2004 року, обирав собі підрядників за “незрозумілими схемами” тощо. 

“Ревізори” столичної мерії надали посадовцям цього КП 35 рекомендацій щодо усунення виявлених “гріхів”, проте станом на сьогодні лише 13 із них були враховані повністю. Зазначимо, один із минулих аудитів на “Спецжитлофонді” свого часу зацікавив правоохоронців, чи буде так і в цьому випадку, покаже час.

Читайте: Підрядника КП “Спецжитлофонд” судитимуть за нанесення столичній громаді шкоди на 500 тисяч гривень

Фото: відкриті джерела

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини києва, війна росії проти україни, кличко, напад росії на україну, скарга, бездіяльність, кп спецжитлофонд

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій