четвер, 2 травня 2024 г.

Максим Єфімов оголосив про складання повноважень народного депутата Верховної Ради

Максим Єфімов оголосив про складання повноважень народного депутата Верховної Ради

Народний депутат Верховної Ради України, співголова депутатської групи “Відновлення України” Максим Єфімов (на фото) оголосив про складання депутатських повноважень. Він заявив, що планує зосередитись на питаннях захисту його рідної Краматорської громади та Донеччини в цілому.

Про це KВ стало відомо з допису Максима Єфімова на сторінці в соцмережі Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Від початку повномасштабної війни місцеві громади живуть у новій політичній реальності. У мирний час життя на місцях залежало від узгоджених дій Уряду й Верховної Ради. І їхньої здатності забезпечувати розвиток. Як представник Краматорська у парламенті, я сфокусував ці зусилля у політику масштабних трансформацій нашого міста”, – розповів Максим Єфімов.

За його словами, він відчув, що війна щодня зменшує вагу інституцій, натомість посилюється запит на персональне лідерство, яке полягає у здатності забезпечити людям безпеку, економічну активність і соціальний захист.

“Лідерство не потребує формального статусу. Але – вимагає особистого залучення у процеси, готовності супроводжувати їх на усіх етапах, аж до фінального”, – зазначив нардеп.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Він розповів, що з першого дня великої війни команда Краматорської міської ради у режимі 24/7 організовує життєдіяльність громади. 

“У співпраці з обласною владою й тисячами містян ми збудували ключовий прифронтовий вузол країни. Він став прихистком для десятків тисяч цивільних переселенців. Хабом, що забезпечує потреби наших військових. Наразі команда максимально залучена у процесах збереження промислового та економічного потенціалу міста. Зокрема, шляхом релокації потужностей, із облаштуванням на нових місцях наших спеціалістів – найціннішого активу української Перемоги”, – розповідає Максим Єфімов.

За його словами, робота безпосередньо у Краматорській громаді наразі не лишає часу на щось інше, зокрема і на депутатську діяльність. 

“В умовах війни вона вимагає забагато зусиль. Їх, скажу відверто, бракує, і вони не завжди є результативними. Я ніколи не займався імітаціями. Не сприймаю умовностей і завжди налаштований на результат.

Саме тому оголошую про складання повноважень депутата Верховної Ради України”, – заявив нардеп.

За його словами, рішення про складання депутатських повноважень дозволить зосередитися на питаннях захисту його рідної Краматорської громади, усієї Донеччини й загалом – України.

Нагадаємо, Максим Єфімов був членом нині забороненої в Україні “Партії регіонів”. У 2007 році став депутатом Краматорської міської ради від цієї партії, у 2010 році був обраний повторно, 2 номером у списку “Партії регіонів”. В серпні 2014 року вийшов зі складу партії.

В 2014 році був обраний народним депутатом Верховної Ради VIII скликання. Обирався за округом №48 (м.Краматорськ Донецької області) як безпартійний самовисуванець. 

В 2019 році знову був обраний депутатом Верховної Ради (IX скликання) як безпартійний самовисуванець за 48 округом. З 6 грудня 2019 року – член депутатської групи "Довіра". 

На засіданні 22 травня 2022 року у Верховній Раді із залишків нардепів від фракції ОПЗЖ та “Довіра” була створена нова депутатська група “Відновлення України”. Максим Єфіменко став співголовою новоствореної депутатською групи.

Нагадаємо, в серпні Верховна Рада України проголосувала за дострокове припинення повноважень народного депутата України від фракції "Слуга народу" Андрія Холодова.

В липні Верховна Рада України підтримала проєкт постанови про припинення депутатських повноважень народного депутата України Юрія Арістова (фракція "Слуга народу").

Читайте: Нардепка від забороненої ОПЗЖ Плачкова склала мандат

В лютому 2023 року Верховна Рада підтримала одразу три постанови про дострокове припинення повноважень народних депутатів, обраних від нині забороненої партії “Опозиційна платформа – За життя” (“ОПЗЖ”), Наталії Королевської та її чоловіка Юрія Солода, а також Олега Волошина. Раніше Королевська та Солод написали заяви про складання повноважень народного депутата, а Волошину у лютому була вручена підозра у державній зраді. 

Читайте: Рада позбавила депутатських мандатів Королевську, Солода та Волошина

Фото: Максим Єфімов у Facebook.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини україни, Верховна Рада, відновлення україни, народний депутат, краматорськ, складання повноважень, максим єфімов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.