неділя, 5 травня 2024 г.

Майже дев’ять тисяч учнів Ірпеня навчатимуться очно, - Андрій Кравчук

Майже дев’ять тисяч учнів Ірпеня навчатимуться очно, - Андрій Кравчук

У гімназіях та ліцеях Ірпінської громади нараховується 10778 учнів, 8805 з яких навчатимуться очно. Решта діток навчатимуться дистанційно або на сімейній чи екстернатній формі навчання. Цього року ірпінські школи працюватимуть за змішаною формою навчання. Графік та розклад уроків визначається окремо у кожній зі шкіл, в залежності від кількості учнів та місткості укриттів. 

Про це, як передає KВ, у своєму Facebook розповів перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Команда Ірпінської міськради робить все можливе для відбудови освіти в громаді. Після деокупації Ірпеня відбудова постраждалої освітньої інфраструктури стала одним із головних пріоритетів у роботі команди Ірпінської міської ради та українських і міжнародних партнерів міста. У серпні цього року ми відкрили дитсадок “Рута”. Це стало можливим завдяки підтримці Уряду Литви: 3,43 млн євро – їхній внесок у відбудову ірпінської освіти. Завдяки азербайджанській компанії “SOCAR” минулого року було відбудовано, а цього року вже завершується утеплення ліцею “Лінгвіст”, – зазначив Андрій Кравчук.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Також Кравчук додав, що у вересні планується відкриття ліцею №3 – він зазнав найбільших руйнувань у результаті російської агресії. 


“Ірпінська громада висловлює вдячність за допомогу UNICEF та громадським організаціям “Епіцентр – дітям” і “Жовто-блакитні крила”. Відбудова цього ліцею – на фінішній прямій. Вагомий внесок у відбудову та добудову дитсадка “Червона калина” (раніше “Віночок”) зробило португальське місто Кашкайш, перерахувавши 500 000 євро. Відкриття заплановано на жовтень цього року. Цьогоріч планується початок відбудови ДЮСШ. Держава вже виділила 100 мільйонів гривень на відбудову. Це – символ спортивної інфраструктури міста. Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи показували і продовжують показувати високий рівень майстерності на міжнародному рівні”, – наголосив перший заступник мера Ірпеня.

Він запевнив, що у новому освітньому сезоні стоять й інші серйозні завдання.


“Це – створення нової системи оплати праці та умов роботи вчителів шкіл і вихователів дитячих садочків – так ми залучимо кращі кадри з різних регіонів України. Це – формування освітнього досвіду, що базується на розвитку досліджень – для цього ставка буде зроблена на відкриття шкільних лабораторій із залученням коштів меценатів. Це – робота в напрямку організації маршруту для підвезення учнів до закладів освіти – завдання нелегке, але можливість активно вивчається”.

Андрій Кравчук подякував за підтримку відродження освіти Ірпінської громади кожному українському та міжнародному партнеру.

“Це стало можливим завдяки чіткій та злагодженій роботі команди на чолі з Олександром Маркушиним та Володимиром Карплюком. Дякую заступниці Ірпінського міського голови Юлії Устич та начальнику управління освіти і науки Ірпінської міської ради  Олегу Білорусу за невтомну щоденну роботу. Вдячний кожному проєктанту, будівельнику, архітектору і всім, хто своїми руками відбудовує освіту в Ірпені. І найбільший мій уклін – кожному вчителю і вчительці, вихователю і виховательці, кожному працівникові шкіл та дитсадків Ірпінської громади. На вас тримається можливість нашим дітям здобувати знання. Вітаю з Днем знань та початком навчального року і бажаю учням високих результатів у навчанні”, – резюмував він.

Читайте: У Києві під час навчання дітей у школах громадянам пропонуватимуть альтернативні укриття, – КМВА

КиївВлада

Вероніка Злацька

Теги: новини київщини, навчання, новини ірпеня, олександр маркушин, ірпінська громада, Володимир Карплюк, андрій кравчук, 1 вересня, очне навчання

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій