п'ятниця, 3 травня 2024 г.

“Лютий. Рік незламності”, - звернення Зеленського з нагоди річниці вторгнення росії (відео)

“Лютий. Рік незламності”, - звернення Зеленського з нагоди річниці вторгнення росії (відео)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у річницю повномасштабного вторгнення військ росії в Україну. Зеленський подякував всім, хто причетний до оборони України, медикам, рятувальникам, пожежникам, залізничникам, західним партнерам, дипломатам, а також вкотре наголосив, що Україна переможе.

Про це KВ стало відомо зі звернення Президента Володимира Зеленського, якого цитує Офіційне інтернет-представництво президента. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Рік тому в цей день із цього ж місця близько сьомої ранку я звернувся до вас із короткою заявою, тривалістю всього 67 секунд. У ній пролунали дві найголовніші й тоді, і зараз речі. Те, що Росія почала проти нас повномасштабну війну. І те, що ми сильні. Ми готові до всього. Ми всіх переможемо. Бо ми – це Україна! Так розпочалося 24 лютого 2022 року. Найдовший день нашого життя. Найважчий день нашої новітньої історії. Ми прокинулися рано й відтоді не засинаємо”, – сказав Зеленський. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зеленський зазначив, що в когось був страх, у когось – шок, хтось не знав, що сказати, але всі відчували, що робити. На дорогах з’явилися затори, але багато хто їхав по зброю. З’являлися черги. Хтось стояв на кордонах, але багато хто – до військкоматів і ТрО.

“Ми не підняли білий прапор, а стали боронити синьо-жовтий. Не злякались, не зламалися, не здалися. Символом цього стали прикордонники зі Зміїного й маршрут, за яким вони відправили “русскій воєнний корабль”. Наша віра зміцніла. Зміцнів наш дух. Ми вистояли в перший день повномасштабної війни. Ми не знали, що буде завтра, але точно зрозуміли: за кожне завтра треба битися!”, – додав Зеленський. 

Президент наголошує, що українці билися та вигризали кожну добу, що дозволило вистояти і в другий день, і в третій, хоча Україні погрожували, що за 72 години нас не існуватиме. 

Зеленський подякував захисникам України: ЗСУ, Сухопутнім військам, танківстам, повітряним силам, артилеристам, десантникам, розвідникам, прикордонникам, СБУ, Нацгвардії, поліції та бійцям ТРО. 

“А далі була весна. Нові атаки, нові рани, новий біль. Всі побачили справжнє нутро нашого ворога. Обстріли пологового будинку, драмтеатру в Маріуполі, Миколаївської ОДА, площі Свободи в Харкові, вокзалу в Краматорську. Побачили Бучу, Ірпінь, Бородянку. Весь світ чітко усвідомив, що насправді означає “русскій мір”. На що здатна Росія”, – сказав Зеленський. 

Крім того, Зеленський нагадав, що світ побачив, на що спроможна Україна, а саме: оборонці Києва, захисники “Азовсталі”, а також нові подвиги, які здійснювали цілі міста: Харків, Чернігів, Маріуполь, Херсон, Миколаїв, Гостомель, Волноваха, Буча, Ірпінь, Охтирка. Міста-герої. Столиці незламності. Нові символи. А разом із цим – нові оцінки та прогнози щодо України.

Також Президент подякував медикам, які рятують поранених бійців на передовій, роблять операції під обстрілами, приймають пологи у бомбосховищах, лишаються на чергуванні днями й тижнями. Також рятувальникам та пожежникам, які витягують людей із-під завалів та з вогню в режимі 24/7, а також залізничникам, які без сну й зупину евакуювали сотні тисяч українців від початку війни.

“А далі були перші наступи, перші здобутки, перші звільнені території. Перша й не остання Чорнобаївка. Вигнання окупантів із Київщини, Сумщини та Чернігівщини. Наша “Стугна”. “Вільха”. Наш “Нептун” і крейсер “Москва”, який іде на дно. Перший “Рамштайн”. І другий за всю історію ленд-ліз. Україна здивувала світ. Україна надихнула світ. Україна об’єднала світ. На доказ можна сказати тисячі слів, але достатньо кількох. HIMARS, Patriot, Abrams, IRIS-T, Challenger, NASAMS, Leopard”, – додає Зеленський. 

Також очільник держави подякував нашим партнерам, союзникам і друзям, які стоять пліч-о-пліч із нами весь рік, а також українським дипломатам, послам, представникам  у міжнародних організаціях та інституціях. 

Президент звернувся також до наших громадян, які зараз перебувають у тимчасовій окупації. 

“Україна не залишила вас, не забула про вас, не відмовилася від вас. Так чи інакше ми звільнимо всі наші землі. Ми зробимо все, щоб Україна повернулась. А всім, хто зараз вимушено перебуває за кордоном: ми зробимо все, щоб ви повернулися до України. Щоб це стало можливим”, – запевнив Зеленський. 

Також Зеленський запевнив, що ми будемо боротись і повертати кожного нашого полоненого. І лише це все разом буде перемогою. Ми бачимо її навіть у темряві. Попри постійні масовані ракетні удари й відключення електроенергії. Ми бачимо світло цієї перемоги.

“Ми стали одним цілим. Наші журналісти й медіа єдиним фронтом воюють проти брехні та паніки. Ми стали однією родиною. Серед нас більше немає чужих чи незнайомих. Українці сьогодні – це всі свої. Українці прихистили українців, відкрили свої домівки й серця для тих, хто був змушений рятуватися від війни. Ми витримаємо всі погрози, обстріли, касетні бомби, крилаті ракети, дрони-камікадзе, блекаут, холод. Ми сильніші за це. Це був рік стійкості. Рік небайдужості. Рік мужності. Рік болю. Рік надії. Рік витримки. Рік єдності”, – підсумував Зеленський. 


Нагадаємо, у четвер, 23 лютого, Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, в якій є заклик до росії зупинити бойові дії та вивести свої війська з України. За резолюцію, яка закріплює основні положення української "формули миру", проголосували 141 з 193 країн, які є членами ООН.

Читайте: ООН ухвалила “формулу миру” до річниці російського вторгнення, її підтримала 141 країна

Фото: Офіційне інтернет-представництво президента

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, війна, війна росії проти україни, володимир зеленський, звернення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій