п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Курсантам Военного института КНУ им. Шевченко отказывают в льготном проезде в метро

Курсантам Военного института КНУ им. Шевченко отказывают в льготном проезде в метро

Курсанты Военного института Киевского национального университета имени Тараса Шевченко жалуются на массовые отказы в льготном проезде в киевской метрополитене. В то же время законодательство предусматривает для них 50-процентную скидку на проезд в общественном транспорте.  

Об этом KV стало известно из обращения № 631/2019/07-06 от 7 июня 2019 года нардепа Виталия Сташука к мэру Киева Виталию Кличко и начальнику КП “Киевский метрополитен” (*) Виктору Брагинскому.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Ко мне, как к народному депутату Украины, поступают обращения курсантов Военного института Киевского национального университета имени Т. Шевченко о невозможности реализации права на льготный проезд в Киевском метрополитене.

Поскольку случаи отказа в приобретении проездных билетов по льготной стоимости носят систематический характер, считаю, что такая ситуация неприемлема и требую немедленного реагирования и скорейшего решения”, - говорится в обращении.

По словам депутата, законодательство предусматривает для курсантов 50-процентную скидку на проезд в общественном транспорте.

В связи с этим народный избранник просит предоставить информацию, каким образом курсанты высших военных учебных заведений Киева могут воспользоваться правом льготного проезда в городском пассажирском транспорте, в частности в киевском метрополитене. О результатах рассмотрения обращения нардеп просит проинформировать в порядке и в срок, определенные законом.

Как сообщала KV, в настоящее время столичный метрополитен осуществляет полных переход с жетонов на использование проездных карточек. Полностью от жетонов запланировано отказаться уже с 1 ноября этого года. Руководство метрополитена уверено, что это должно помочь справиться с очередями. Сейчас пассажиров подземки приучают к покупкам бесконтактных карт, в частности, с помощью отключения автоматов для продажи жетонов. Кроме того, как известно, сейчас в метро Киева можно купить только один жетон в одни руки. Из-за этого выстраиваются огромные очереди, к примеру, на станции “Вокзальная”, где многие приезжие не хотят покупать проездной. Этим пользуются ушлые “дельцы”, продающие в очередях жетоны по завышенной цене.

Читайте: В метро Киева перекупщики продают жетоны с наценкой из-за огромных очередей - СМИ (фото, видео)

Отметим, что Виктор Брагинский руководит КП “Киевский метрополитен” с 17 июля 2014 года. Предприятие подчинено Департаменту транспортной инфраструктуры, который временно возглавляет Иван Шпилевой (после увольнения с этой должности Сергея Симонова). Курирует это направление замглавы КГГА Дмитрий Давтян.

* КП "Київський метрополітен" (код ЄДРПОУ: 03328913)

Фото: соцсети

КиевVласть

Сергей Самойлов

Теги: новости киева, метро, проезд, киевский метрополитен, виктор брагинский, льготы, студенты, льготный проезд, кну, курсанты, виталий сташук, военный институт, кну им Шевченко, кну им Шевченко, кну им Шевченко

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.