п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Конкурсная комиссия отобрала двоих кандидатов на пост Антикоррупционного прокурора

Конкурсная комиссия отобрала двоих кандидатов на пост Антикоррупционного прокурора

Сегодня конкурсная комиссия определила двоих кандидатов на замещение должности Антикоррупционного прокурора. Ими стали Максим Грищук и Назар Холодницкий. Окончательный выбор остается за Генеральным прокурором Украины Виктором Шокиным.

Как стало известно KV, выбирали из короткого списка семи кандидатов – Максима Грищука, Назара Холодницкого, Романа Говды, Анатолия Ежова, Александра Новикова, Владимира Кривенко и Виталия Касько, передает "Сегодня".

По итогам голосования список выглядел так – Максим Грищук набрал 9 голосов, а Назар Холодницкий – 7. Владимир Кривенко набрал 3 голоса, Роман Говда – 2. Остальные кандидаты не набрали ни одного голоса.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook    

Максим Грищук – 31-летний прокурор прокуратуры Львова родом из Тернополя. На своей должности он занимался делами несовершеннолетних. Грищук год воевал в зоне АТО в рядах 81-й отдельной аэромобильной бригады, в том числе пять месяцев защищал Донецкий аэропорт.

30-летний Назар Холодницкий работает в органах прокуратуры 10 лет, начинал в прокуратуре Киевской области, а в 2014 году после Революции Достоинства был переведен в Генеральную прокуратуру на должность старшего помощника первого заместителя генпрокурора. С 22 декабря 2014 года Холодницкий стал первым заместителем прокурора Крыма.

Отметим, заседание конкурсной комиссии по избранию антикоррупционного прокурора транслировалось в онлайн-режиме. Среди наиболее вероятных победителей конкурса ранее называли замов Шокина Романа Говду и Виталия Касько.

Напомним, что антикоррупционная прокуратура в Украине должна заработать с 1-го декабря 2015 года. На спецпрокуратуру будут возложены обязанности по надзору за расследованиями Национального антикоррупционного бюро, а также поддержка гособвинения и представительство интересов украинцев и страны по преступлениям, связанным с коррупцией.

КиевVласть

Сергей Рудый

Теги: конкурс, шокин, касько, холодницкий, антикоррупционный прокурор, грищук

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.