п'ятниця, 16 серпня 2024 г.

Комітет цифрової трансформації оголосив про готовність до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7

Комітет цифрової трансформації оголосив про готовність до запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення, який належить до сфери управління Держспецзв’язку, готовий до запуску державного мультиплексу – загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7. Мережа працюватиме у метровому діапазоні, захищеному від перепланування, і покриватиме мовленням понад 90% території України. У тому числі частину районів тимчасово окупованих територій, а також населені пункти, розташовані на кордонах із рф та білоруссю.

Про це KВ дізналась з повідомлення пресслужби Комітету з питань цифрової трансформації

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як пояснюють у комітеті, мережа МХ-7 будується за технологією європейського стандарту ефірного цифрового телебачення другого покоління DVB-T2 у смузі частот метрового діапазону (174 – 230 МГц). Таким чином, мережа працюватиме у метровому діапазоні, захищеному від перепланування, і покриватиме мовленням понад 90% території України. У тому числі частину районів тимчасово окупованих територій, а також населені пункти, розташовані на кордонах із рф та білоруссю: у Харківській, Сумській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській, Волинській областях, де зараз можуть транслюватися російські телеканали з потужних передавальних ворожих станцій.

“Пропаганда – один із видів зброї російської влади, яку вона почала використовувати в Україні значно активніше від початку повномасштабної війни. Надзвичайно важливо, щоб українці могли успішно протистояти російському інформаційному впливу, мали безперебійний доступ до правдивої інформації, зокрема, могли дивитися українське телебачення у будь-якому куточку країни”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сигнал надаватимуть у некодованому вигляді. Пакет телеканалів буде безкоштовним для глядачів. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Згідно з повідомленням, концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення уже повідомив Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення про готовність до запуску. Тепер Нацрада має оголосити та провести конкурс на мовлення в мережі МХ-7.

Як розповіли у Комітеті з питань цифрової трансформації, для будівництва мережі концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення залучив кредит під гарантії Уряду. Монтаж першого передавача розпочався 20 січня 2022 року. Повномасштабне воєнне вторгнення росії в Україну дещо скорегувало строки запуску MX-7. Проте, навіть у важких умовах війни, роботу було завершено.

“Запуск мультиплексу MX-7 є суспільно значимим з точки зору забезпечення інформаційної безпеки України та інформаційної стійкості суспільства і держави. Також це важливий крок у протистоянні російській пропаганді, оскільки дезінформація є легкодоступною зброєю та зростаючою загрозою. Зараз, під час війни, усім нам дуже важливо дотримуватись правил інформаційної гігієни, бути медіаграмотними та критично мислити” – зауважують у Комітеті з питань цифрової трансформації.

Нагадаємо, у грудні минулого року Президент Володимир Зеленський поставив свій підпис під прийнятим Верховною Радою (ВР) законом “Про медіа”

попри критику журналістських спільнот, зокрема, Національної спілки журналістів. Документ, на думку медійників, наділяє аж надто широкими повноваженнями Національну Раду з питань телебачення і радіомовлення.

Читайте: Президент Зеленський підписав розкритикований журналістами закон “Про медіа”

Також нагадаємо, що Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) відсторонила від членства союз журналістів росії (СЖР) після голосування глобального виконавчого комітету МФЖ. Таке рішення було прийняте з огляду на те, що російська спілка журналістів утворювала свої осередки на незаконно анексованих українських територіях.

Читайте: Виконком Міжнародної федерації журналістів зупинив членство союзу журналістів росії в МФЖ

Фото: Комітет з питань цифрової трансформації.

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, новини україни, телебачення, комітет з питань цифрової трансформації, телемережа

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій