четвер, 2 травня 2024 г.

Столична влада обіцяє до кінця тижня з`ясувати причини обвалу Дегтярівського шляхопроводу

Столична влада обіцяє до кінця тижня з`ясувати причини обвалу Дегтярівського шляхопроводу

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що до кінця тижня комісія інженерів і технологів підрядника та виробника з’ясує причини обвалу Дегтярівського шляхопроводу. Мер столиці зазначив, що збитків міському бюджету не завдано, адже відповідальність несе виключно підрядна організація. Вартість самої реконструкції шляхопроводу не збільшиться. 

Про це KВ стало відомо з повідомлення на Офіційному порталі Києва з посиланням на слова мера Києва Віталія Кличка в ефірі телеканалу “Київ”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як повідомив Кличко, комісія інженерів і технологів підрядника та виробника з’ясовує причини надзвичайної ситуації на об’єкті реконструкції – Дегтярівському шляхопроводі. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Сподіваємося, що до кінця тижня комісія інженерів і технологів підрядника та виробника з’ясує, чому при монтажі одна з балок на об’єкті реконструкції – Дегтярівському шляхопроводі – впала та збила кілька вже встановлених балок. Роботи, що здійснюються на цьому об’єкті, відносяться до робіт із підвищеною небезпекою. Тому за їх організацію і виконання відповідальність несе виключно підрядна організація. Усунення всіх наслідків буде здійснюватись за рахунок підрядника. Зазначу, що збитків міському бюджету не завдано. Але може дещо зміститися термін виконання робіт. Вартість же самої реконструкції шляхопроводу не збільшиться”, – наголосив Віталій Кличко.

Кличко додав, що переможцем відкритих торгів через систему Prozorro стала компанія “RDS”, яка запропонувала найменшу вартість і відповідну кваліфікацію.

Він також нагадав, що з 2020 року Дегтярівський шляхопровід перебував у аварійному стані. Щоб запобігти падінню частини аварійного мосту, у 2022 році місто здійснило протиаварійні роботи з демонтажу 4-х деформованих балок прогонової будови. Уже в поточному році, згідно з розробленим проектом на замовлення КК “Київавтодор”, підрядна організація ТОВ “RDS” розпочала реконструкцію шляхопроводу у складі транспортної розв’язки.

“Зокрема, проект реконструкції передбачає демонтаж існуючого шляхопроводу та влаштування нових конструкцій шляхопроводу (мостове полотно, прогонові будови, опори, фундаменти), влаштування нових трамвайних колій, ремонт підземних і надземних комунікацій, а також благоустрій прилеглої території. Передбачені проєктом і влаштування велодоріжки на тротуарах та облаштування шляхопроводу засобами безбар’єрного доступу для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення”, – підсумував Кличко. 

Нагадаємо, у суботу, 30 вересня, у Шевченківському районі Києва на вулиці Олександра Довженка у ході ремонтних робіт впали кілька прольотів Дегтярівського шляхопроводу. Інцидент трапився при встановленні нових конструкцій. Попередньо обійшлося без жертв. Ремонтом шляхопроводу займається "Ростдорстрой" з орбіти мера Одеси Геннадія Труханова, яка ще не отримала з бюджета Києва гроші за свою роботу.

Читайте: У Києві на Шулявці обвалилися прольоти Дегтярівського шляхопроводу (фото)  

Шевченківська окружна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом обрушення конструкцій на об’єкті будівництва шляхопроводу по вул. Дегтярівській та вул. О. Довженка у Шевченківському районі столиці. 

Читайте: Прокуратура розслідує обвал Дегтярівського моста у столиці, який трапився минулими вихідними 

Фото: відкриті джерела 

КиївВлада

Павло Башинський

Теги: новини києва, новини україни, київська міська прокуратура, ростдорстрой, дегтярівський шляхопровід, дегтярівський міст, обвал шляхопроводу

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.