п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

КНК звернувся з відкритим листом до Рени Назарової

КНК звернувся з відкритим листом до Рени Назарової

Комітет Народного Контролю звернувся з відкритим листом до редакції суспільно-політичного ток-шоу "Київський Ринг з Реною Назаровою".

Як стало відомо KV, суть звернення - присвятити один з наступних випусків “Київського Рингу” обговоренню реальних і необхідних повноважень представників громадянського суспільства, їхніх законних прав та можливостей впливати на суспільний розвиток – боротись з корупцією, беззаконням, порушенням базових прав та свобод громадян України.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 
 

Відкритий лист

Шановна Рено Рафіковна!

Публічно засвідчуючи свою повагу до Вас та Вашого журналістського досвіду, прошу прийняти конкретну пропозицію від Комітету Народного Контролю.

Активісти КНК, та я особисто, залюбки та уважно переглядаємо кожен випуск вашої програми “Київський Ринг”. Крім того, ми вдячні Вам за запрошення і декілька разів брали участь у цьому популярному київському ток-шоу.

Однак, пізніше, переглядаючи у записі ефіри та аналізуючи їх, – ми мусимо визнати, що дуже часто обговорення багатьох тем на програмі зводиться до популізму, яскравих гасел та самопіару деяких запрошених гостей. Немає конкретики, не пропонуються рішення та варіанти виходу зі складних ситуацій, учасниками ток-шоу обговорюються наслідки – без аналізу причин виникнення тієї чи іншої проблеми.

Наприклад ефір від 5 серпня, де мова велась про побиття громадських активістів, показав повну некомпетентність запрошених представників депутатського корпусу Київради та інших запрошених експертів. Тема, яка абсолютно чітко і дуже болюче торкається громадянського суспільства, не була розкрита, а думка громадськості в черговий раз не була почута. Представники влади, зокрема МВС, взагалі проігнорували запрошення!

А тема ця дуже серйозна і потребує продовження. Проте – в іншому, більш предметному напрямку. Ми пропонуємо присвятити один з наступних випусків “Київського Рингу” обговоренню реальних і необхідних повноважень представників громадянського суспільства, їхніх законних прав та можливостей впливати на суспільний розвиток – боротись з корупцією, беззаконням, порушенням базових прав та свобод громадян України.

Нагадаю, що у квітні цього року у Верховній Раді зареєстровано проект закону “Про Народний контроль в Україні” (№2737), який значно посилить повноваження представників громадянського суспільства. Цим законом визначається, що народний контроль в Україні – це контроль народу за діяльністю усіх гілок влади: від сільського голови до президента України. Народний контроль здійснюється комітетами народного контролю:  незалежними, самоврядними, неурядовими та неприбутковими організаціями, які утворюються за адміністративно-територіальною ознакою. Законопроект передбачає широкі права народних контролерів під час проведення перевірок діяльності органів влади та їх посадових осіб. За наслідками яких, у разі порушень Конституції, конституційних прав і свобод громадян, законів України, посадові особи, які допустили такі порушення, притягаються до відповідальності. В законопроекті також закладено норми про те, що народні контролери прийматимуть обов’язкові до виконання акти у формі народних запитів, народних вимог, народних приписів.

Крім того, в законопроекті передбачено, що Комітет народного контролю наділений правом законодавчої ініціативи у Верховній Раді та є суб’єктом права на конституційне подання до Конституційного суду.

Є багато й інших закладених в цьому законопроекті новацій – ми пропонуємо їх обговорити на вашій програмі, запросивши на прямий ефір народних депутатів, лідерів громадських організацій, представників Кабміну та АП.

Зі свого боку ми також делегуємо своїх експертів та допоможемо Вам з запрошеннями необхідних для конкретної розмови високопосадовців. Ми щиро вважаємо, що такий формат та тема – будуть справді цікавими та корисними широкому колу глядачів, привернуть увагу суспільства та допоможуть вирішити конкретні проблеми.

З повагою, Леонід Сіваков, Голова ВГО “Комітет Народного Контролю”

джерело: “Комітет Народного Контролю

КиевVласть

Алексей Руденко

Теги: конституция, назарова, ток шоу, комитет народного контроля

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій