п'ятниця, 19 квітня 2024 г.

КМДА та “Дарниця” об’єдналися для допомоги киянам у пошуках ліків

КМДА та “Дарниця” об’єдналися для допомоги киянам у пошуках ліків

Контактний центр міста Києва та фармацевтична компанія “Дарниця” підписали Меморандум про співпрацю. Відповідно до цього документу, фармкомпанія створила гарячу лінію, звернувшись на яку громадяни можуть отримати інформацію щодо пошуку ліків будь-якого виробника по всім працюючим аптекам.

Про це KВ повідомили в пресслужбі ПрАТ “Фармацевтична компанія “Дарниця”.

В пресслужбі розповіли, що метою меморандуму є консолідація зусиль для формування сервісу прийому звернень громадян стосовно лікарських засобів та їх доступності в аптеках.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“На початку квітня фармацевтична компанія “Дарниця” оголосила про відкриття власного кол-центру, щоб допомагати українцям у питаннях стосовно лікарських засобів. Важливо, що на гарячу лінію можна звернутися з приводу ліків будь-якого виробника, не тільки “Дарниці”, тому що під час війни немає місця конкуренції і сила тільки в єдності. За телефоном 0 800 – 407 – 877 (дзвінки безкоштовні для будь-яких мобільних операторів в межах України) щоденно з 8:00 до 20:00 можна отримати консультацію щодо пошуку ліків будь-якого виробника по всім відкритим аптекам, а у разі відсутності потрібного лікарського засобу в аптечних мережах, отримати інформацію щодо можливої заміни по активній діючий речовині”, – повідомили в компанії “Дарниця”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В компанії розповідь, що у найактивніші дні кол-центр отримує до 100 звернень. Найчастіше українці шукають препарати від серцево-судинних захворювань, порушень функцій нирок, для лікування щитовидної залози, ноотропи, препарати для зниження холестерину, інсулін. Також кол-центр отримує дзвінки від пільгової категорії пацієнтів, які мають рецепти на безкоштовне отримання лікарських препаратів за програмою “Доступні ліки” і не знають, в яких аптеках можна отримати препарати, оскільки аптеки, в яких вони отримували їх раніше, не працюють. Дзвінки надходять з усіх регіонів Україні, навіть з непідконтрольних територій.

“Під час війни ефективна співпраця бізнесу та держави є надважливою. Як лідер фармацевтичної галузі, “Дарниця” активно співпрацює з державою на всіх рівнях: МОЗ, ЗСУ, КМДА, ВРУ, РНБО. Цей меморандум – ще один крок у спільній боротьбі. Хочу підкреслити, що “Дарниця”  працює з першого дня війни та вже передала на благодійність ліків на більше ніж 32 млн.грн. Кол-центр – ще один з видів нашої допомоги під час війни, на цей раз на інформаційному фронті. Так переможемо!” – зазначив голова ради директорів Darnitsa Group Дмитро Шимків.

В пресслужбі нагадали, що Контактний центр міста Києва (короткий номер 1551) створений при Київській міськдержадміністрації (КМДА) та входить до Єдиної системи опрацювання звернень до органів влади.

ПрАТ “Фармацевтична компанія “Дарниця” заснована в 1930 році. З 1998 року “Дарниця” є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному виразі. Стратегічні напрямки розвитку портфеля – кардіологія, неврологія, розв’язання проблем болю.

Читайте: У більш безпечних регіонах України медзаклади відновлюють планові операції, – МОЗ

Фото: nubip.edu.ua

КиївВлада

Альона Момот

Теги: новини києва, війна росії проти україни, напад росії на україну, Верховна Рада, ліки, дарниця

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.