п'ятниця, 3 травня 2024 г.

Кличко розповів, що не так з мостами Києва

Кличко розповів, що не так з мостами Києва

Мер Києва Віталій Кличко відреагував на критику з боку “центральної влади” стосовно стану столичних мостів. Кличко каже, що  з 2018 по 2022 роки в столиці здійснили ремонти на 23 мостових спорудах. Нині ж ремонти тривають на шести об’єктах, а деякі місто не може ремонтувати, адже не тримає їх на балансі.

Про це KВ довідалась з допису київського міського голови Віталія Кличка у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Мер Києва піддав критиці державну комісію з перевірки мостових споруд, мовляв, чиновники маніпулюють інформацією про стан столичних мостів, аби завдати репутаційних втрат столичній владі. 

“За тиждень Державна комісія з перевірки мостових споруд, створена рішенням РНБО, вирішила зібрати інформацію щодо стану 28 000 мостів по всій Україні! Наразі комісія отримала дані щодо майже 22 500 штучних споруд. У публічній площині претензії лунають тільки до Києва…”, – запостив Кличко і вдався до короткого огляду стану мостів у Києві.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Міст Патона, який перебуває в аварійному стані. Два роки тому, за наполяганням уряду, Мінінфраструктури місто передало його для ремонту в проект “Велике будівництво”. Оскільки важливо було, щоб роботи розпочалися якомога швидше. Бо, як відомо, цей об'єкт є пам”яткою архітектури і там багато нюансів (зокрема, погоджень з Мінкультом), які держава може вирішити максимально швидко. 

Місто цей міст регулярно обстежує, здійснює критично важливі ремонтні роботи, щоб підтримувати його в робочому стані. Що раптом відкрили для себе посадовці, які добре знають, хто зараз насправді відповідальний за оновлення мосту Патона, – незрозуміло”, – пише Кличко.

Читайте: Кабмін виділив 35 млн гривень на реконструкцію моста Патона в Києві

Також в аварійному стані міст Метро, веде далі Кличко. Він нагадує, що конструкція цього мосту за радянських часів була експериментальною, таких мостів було всього кілька в СРСР, а тепер лишився тільки один – у Києві.

За словами Кличка, перебудувати цей міст коштує мінімум 500 млн євро – “Це за оцінками європейських фахівців (ЄБРР), з якими ми до війни розробляли проект і були домовленості про фінансування масштабного проекту. З початком широкомасштабної війни спільні з європейськими партнерами проекти поставлені на паузу. Але місто розробляє проект першочергових протиаварійних робіт на цьому мосту. І плануємо розпочати оновлення мосту Метро наступного року. Нагадаю, що частину цього мостового переходу – міст через Русанівську протоку – оновили в 2020 році”.

Мер твердить, що міська влада “робить все”, аби цього року запустити автомобільне сполучення між лівим і правим берегом Подільсько-Воскресенським мостовим переходом: “Роботи там тривають. Попри обшуки, блокування рахунків – тобто спроб зупинити роботи”.

Читайте: Міст через Десенку за 215 млн гривень ремонтуватиме субпідрядник будівництва Подільсько-Воскресенського мостового переходу

“Що ж до Дарницького мосту, про нібито добудову якого сьогодні рапортують. Цей міст – частина інфраструктури Києва, але перебуває на балансі не міста, а Мінінфраструктури. І всі кияни сподіваються, що його нарешті введуть в експлуатацію. Бо більше 20 років обʼєкт – у незавершеному стані. Впродовж кількох років столиця просила передати споруду на баланс міста – щоб мати змогу обслуговувати і добудувати його. Цього так і не відбулося”, – завершує свій допис Віталій Кличко.

Про цей міст він каже, що нещодавно відкрили зʼїзди з моста, але “він, підкреслю, досі залишається обʼєктом незавершеного будівництва, бо в експлуатацію не введений. Немає на цьому мосту також і повноцінних пішохідних тротуарів, велосипедних доріжок”.

Усього через річку Дніпро в Києві вісім мостів, разом з пішохідним на Труханів острів. 

Читайте: Ремонт на Південному мосту в Києві виконуватиме маріупольська компанія з кримінальним досьє

Фото: Facebook, Віталій Кличко

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, КМДА, Віталій Кличко, мінінфраструктури, ремонт мостів, державна комісія

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій