четвер, 28 березня 2024 г.

Кличко не переймається розвитком столичного транспорту, бо це йому не вигідно, – Томенко

Кличко не переймається розвитком столичного транспорту, бо це йому не вигідно, – Томенко

Мер Києва Віталій Кличко попри свої обіцянки розвивати громадський транспорт столиці, на переконання лідера партії “Рідна країна” Миколи Томенко, не опікується цим питанням, адже це йому не вигідно. 

Про це KV стало відомо з заяви Миколи Томенко у Фейсбук.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть”
 

“Коли Віталій Кличко тільки йшов на вибори мера, то, серед іншого, наголошував на тому, що пересічна людина та громадський транспорт завжди будуть в пріоритеті над приватним автомобілем в, так би мовити, “транспортній ієрархії”, та обіцяв усіляко розвивати. Це було в його передвиборчій програмі. Проте, посівши крісло столичного голови, Кличко, здається, про свої обіцянки “забув”. Минуло шість років – і що ми бачимо? Затори на вулицях столиці, здається, б’ють всі рекорди, навіть порівнюючи з Делі чи Кіншасою. Про Європу годі й говорити. Кияни ж, без перебільшення, всі нерви собі зіпсували, скаржачись на нескінченний транспортний колапс у столиці та брак зручної інфраструктури. Це вже не кажучи про зношеність та недоглянутість рухомого складу – всі пам’ятають, як нещодавно в маршрутки на ходу відлетіло колесо”, – нагадав Микола Томенко.

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

На його думку, тут постає цілком логічне запитання: що з цим усим робити і чого не зробив саме Віталій Кличко?

“Як зазначають фахівці з транспорту, необхідно насамперед розірвати договори з усіма недоброчесними перевізниками, закрити дублювальні маршрути та провести конкурси на розподіл столичних маршрутів. Причому конкурси ці мають бути цілком прозорими, щоб не друзі мера чи його родичі отримали найбільш ласі шматки, а саме ті перевізники, які мають перевагу над іншими і щодо якості свого транспорту, і в логістиці. Тому що, як ми бачимо, наразі комунальні перевізники не можуть впоратися із зростаючим напливом пасажирів”, – пояснив Микола Томенко.

Він наголосив, що ще однією великою проблемою є те, що міський бюджет недоотримує кошти, бо чи не кожен хазяїн АТП намагається працювати “втемну” – приховуючи статки та не сплачуючи податків, не проходячи техогляди, без медстраховок водіїв, а іноді навіть без ліцензій.

“В маршрутках немає обліку пасажирів, тому дуже складно проконтролювати, скільки саме осіб скористалися послугами цього перевізника. При цьому, за інформацією журналістів-розслідувачів, нелегальний маршруточний бізнес Києва приносить його власникам більше 1,5 млрд гривень на рік. Це величезна сума! Звісно, такий “бізнес” не може залишатися поза увагою міської влади. Він і не залишається, але... Ви маєте зрозуміти: відкати, договорняки, інакше – погрози залишити без роботи і “викинути” з міста. На жаль, ситуація, коли перевізники несуть гроші до очільників Києва та їх “друзів”, замість бюджету міста, за Кличка стала цілком звичайною”, – шкодує лідер “Рідної країни”.

Наостанок він зробив висновок: столиці вкрай необхідно мати стратегію розвитку громадського транспорту, а також регламент роботи для кожного його виду.

“А те, що ми зараз бачимо в Києві, лише підтверджує: Віталій Кличко не має розуміння транспортного майбутнього столиці й не переймається цим питанням, бо це йому не вигідно! І це ще раз довела нещодавня шокова ситуація із коронавірусом та карантином. Причому, Європа пройшла цей виклик в цілому без проблем, адже там розвитком громадського транспорту справді послідовно займаються”, – констатував Микола Томенко.

Читайте: Томенко: За Кличка Київ тоне у смітті

Фото: KV

КиевVласть

Алексей Ветров

Теги: новини києва, транспорт, позиція, громадський транспорт, Микола Томенко, стратегія розвитку, рідна країна

четвер, 28 березня 2024 г.
15:46
Для Голосіївського району столиці збираються накупити цибулин тюльпанів та нарцисів на 1,4 млн гривень
15:24
У Києві вручили нагороди переможцям конкурсу стартапів ProIT Startup Toloka
15:15
На Харківщині під черговим обстрілом рф загинула щонайменше одна людина, є поранені
15:05
На Київщині без електропостачання наразі 300 точок обліку, – Міненерго
14:45
СБУ затримала високопосадовця Київської ОВА, який збирався шпигувати на користь рф
14:24
В “Інтергал-Буд” діють 2% знижки для військових та медиків на купівлю житла
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
Календар подій