понеділок, 6 травня 2024 г.

Кияни виступили проти закриття бібліотеки на Голосієво (петиція)

Кияни виступили проти закриття бібліотеки на Голосієво (петиція)

Кияни звернулися до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з електронною петицією, у якій просять скасувати наказ Міністерства культури про реорганізацію Державної бібліотеки України для юнацтва з подальшим приєднанням закладу до Національної бібліотеки України для дітей. 

Про це KВ дізналася з електронної петиції №41/006114-24еп “Про відміну Наказу МКІП про реорганізацію Державної бібліотеки України для юнацтва від 11 грудня 2023 року, що передбачає фактичну ліквідацію та закриття бібліотеки”, розміщеної на Урядовому порталі.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“Наказ МКІП про реорганізацію Державної бібліотеки України для юнацтва від 11 грудня 2023 року було прийнято т. в. о. міністра Р. В. Карандєєвим лише на підставі доповідної записки директора Департаменту креативних індустрій і культурних послуг О. О. Панамарчук від 22 листопада 2023 р. No341/61/41-23. Це рішення нібито має на меті підвищення стандартів надання культурних послуг для дітей та юнацтва/молоді, а саме доступність, диджиталізація, інклюзивність тощо”, – нагадує передісторію авторка петиції Ольга Корнюшина, не погоджуючись з вказаною реорганізацією.

Вона пояснює: “У наказі МКІП вказано про приєднання Державної бібліотеки України для юнацтва до Національної бібліотеки України для дітей, при цьому відбувається ліквідація Державної бібліотеки України для юнацтва”, але при цьому Національна бібліотека України для дітей не змінює власну назву, а, відповідно, не змінює цільову аудиторію, тобто обслуговування дітей: “Згідно із Сімейним Кодексом України діти – це до 16 років, в окремих випадках – до 18. Згідно із Законом України “Про молодь” –молодь/юнацтво визначається віком 14–35 років. Таким чином категорія молодь/юнацтво не входить в цільову категорію обслуговування Національною бібліотекою України для дітей”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Необхідно зазначити, що ліквідація Державної бібліотеки України для юнацтва в першу чергу вплине на молодіжне середовище м. Києва в цілому та Голосіївського району, зокрема. В Україні, де йде війна, і ментальне та емоційне здоров'я юнацтва/молоді піддається щохвилинним ударам, закриття громадського простору, де молодь може читати книжки та брати участь у заходах в дружній атмосфері, – є неприпустимим”, – додає Корнюшина.

“Просимо розглянути питання про відміну наказу про ліквідацію Державної бібліотеки України для юнацтва та зберегти Бібліотеку, як осередок студентської та учнівської молоді”, – сказано в петиції, що має набрати 25 тис. голосів для того, щоб бути розглянутою Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем (до кінця збору підписів залишилось 54 дні).

Читайте: У столиці відкривається перша в Україні бібліотека настільних ігор (фото)

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, реорганізація, електронна петиція, державна бібліотека україни для юнацтва, національна бібліотека україни для дітей

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій