п'ятниця, 3 травня 2024 г.

“Київтеплоенерго” та “Київводоканал” просять уряд продовжити термін повірки квартирних лічильників

“Київтеплоенерго” та “Київводоканал” просять уряд продовжити термін повірки квартирних лічильників

Столичні підприємства “Київтеплоенерго” та “Київводоканал” підготували звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо необхідності пролонгації терміну повірки квартирних приладів обліку гарячої та холодної води і теплової енергії. Комунальники аргументують це тим, що через воєнний стан багато киян не могли повірити лічильники у встановлені терміни, і що брак часу на повірку викликаний, у тому числі, неузгодженостями деяких урядових постанов. Пропонується продовжити граничні терміни повірки лічильників до кінця 2023 року. 

Про це KВ дізналася з повідомлення на Офіційному порталі Києва 13 вересня 2023 року.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Представники згаданих підприємств нагадали на брифінгу в столиці, що “у квітні цього року Кабінету Міністрів України прийняв постанову № 440, що відновила обов’язкову повірку квартирних приладів обліку для жителів тих територій, які не є окупованими та де не ведуться бойові дії. Відповідно до прийнятого Урядом документу, лічильники з протермінованими свідоцтвами мають пройти періодичну повірку, а в іншому випадку – мають бути зняті з обліку”.

Однак до цього “більше року діяла інша постанова КМУ № 412, що дозволяла громадянам не повіряти квартирні прилади обліку через введення воєнного стану. Таким чином, у містах збільшилась кількість домогосподарств, що потребують виконання повірки”.

“А враховуючи те, що нова постанова КМУ № 440 була опублікована із запізненням на місяць, а набула чинності ще через місяць, то здійснити повірку такої масштабної кількості приладів обліку в установлені стислі терміни – протягом місяця – є фактично неможливим”, – скаржаться на стислі терміни комунальники.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“У Києві під дію Постанови потрапили більше 112 тис. лічильників гарячої води та тепла, тобто понад 11%. За даними “Київтеплоенерго”, станом на 10 вересня повірено 28 тис. приладів обліку, тобто виконано лише 20% від необхідного обсягу робіт. Тому “Київтеплоенерго” звертається до Уряду із пропозицією продовжити граничні терміни повірки до кінця 2023 року. Це дозволить проводити нарахування за фактично спожиті киянами обсяги тепла”, – пояснює директор структурного підрозділу “Енергозбут” комунального підприємства “Київтеплоенерго” Костянтин Лопатін.

Про аналогічну ситуацію із квартирними приладами обліку холодної води повідомляють у ПрАТ “АК “Київводоканал”, який обліковує наразі 160 тисяч неповірених приладів обліку холодної води: “Попри те, що попит на повірку почав зростати, очевидною є необхідність продовження термінів повірки для містян. Окрім того, ми спостерігаємо випадки шахрайства. Тому звертаємо увагу киян на те, щоб замовляти повірку лише в перевірених організацій. Найкраще звертатись безпосередньо до “Київводоканалу” чи Центру комунального сервісу”, – сказав на брифінгу головний інженер Розрахункового департаменту “Київводоканалу” Євген Шкадро.


Як інформувала KВ, за вісім місяців поточного року у комунальному концерні “Центр комунального сервісу” укладено майже півтисячі договорів реструктуризації заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги. Більшість з них – за постачання теплової енергії та гарячого водопостачання. 

Читайте: У 2023 році “Центр комунального сервісу” уклав майже півтисячі договорів на реструктуризацію боргів за компослуги

Фото: з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, київводоканал, київтеплоенерго, повірка лічильників

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій