субота, 18 травня 2024 г.

Київрада повернула земельній ділянці по вулиці Щусєва статус території зелених насаджень загального користування

Київрада повернула земельній ділянці по  вулиці Щусєва статус території зелених насаджень загального користування

Депутатський корпус Київської міської ради повернув статус території зелених насаджень загального користування земельній ділянці по вулиці Щусєва в Шевченківському районі. Дане рішення було прийнято вчора, 9 лютого, на пленарному засіданні Київської міської ради і підтримане 75 депутатами.

Про це, як передає KВ, повідомили у пресслужбі, Київської міської ради.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Як зазначається в повідомленні пресслужби, у 2009 році Київська міська рада надала апарату Ради національної безпеки і оборони України земельну ділянку для будівництва, експлуатації та обслуговування багатоквартирних житлових будинків з підземними паркінгами та об'єктами соціально-побутової інфраструктури по вулиці Щусєва, і водночас внесла зміни до Генерального плану міста Києва та проєкту планування його приміської зони на період до 2020 року, а також змінила цільове призначення даної території. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Вказана земельна ділянка наразі використовується як територія скверу, догляд за яким здійснює КО "Київзеленбуд". У 2020 році члени територіальної громади міста Києва подали клопотання про створення об'єкта зеленого господарства на цій території, а саме парку. У тому ж році Департаментом земельних ресурсів КМДА було підготовлено та подано до Київської міської ради проєкт рішення про надання КО "Київзеленбуд" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки в їх постійне користування задля обслуговування та експлуатації території зелених насаджень. Згодом проєкт рішення було розглянуто та підтримано двома профільними комісіями Київради. Проте, через судові спори із апаратом Ради національної безпеки і оборони України проєкт рішення Київської міської ради було відкликано", – наголосили у Київській міській раді.

У пресслужбі розповіли, що за таких умов, нереалізованим залишилось право представників територіальної громади міста Києва на створення зеленої зони загального користування. 

"З метою захисту законних інтересів киян, раціонального використання і збереження зелених насаджень, а також задоволення екологічних та соціальних потреб мешканців столиці України – міста-героя Києва було розроблено новий проєкт рішення, який передбачає скасування змін до Генплану та переведення земельної ділянки по вулиці Щусєва з території багатоповерхової житлової забудови до території зелених насаджень загального користування", – додали у Київраді.

І зауважили, що прийняття цього рішення сприятиме підвищенню рівня озеленення столиці України та задоволенню рекреаційних потреб її мешканців.

Раніше KВ повідомила, що апарат Ради нацбезпеки і оборони України не полишає спроб повернути собі ділянку на вул. Щусєва площею 1,62 га, яку Київради ще в 2009 році виділила йому під будівництво житлових багатоповерхівок. Наприкінці 2022 року цій структурі вдалося довести столичному господарському суду, що КМДА допустила низку процедурних порушень, приймаючи розпорядження про припинення права постійного користування на цю землю. Зокрема, мова йде про те, що міська влада повинна була попередити апарат РНБО про проведення перевірки, під час якої було встановлено, що ділянка перетворилася на стихійний смітник. При цьому, наразі залишається невідомою доля однієї з ключових осіб даної історії – першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, який де-юре приймав рішення “вигнати” землекористувача з цієї ділянки біля станції метро “Сирець”. 

Читайте: РНБО проти КМДА: якою буде доля землі біля станції метро “Сирець”

Нагадаємо, депутати Київради перейменували ще 31 вулицю, провулок, проспект та бульвар, назви яких пов’язані з росією та радянським минулим. Зокрема, перемейнували проспект та площу Перемоги.

Читайте: У сесійній залі Київради виступила мер Парижа Анн Ідальго

Фото: КМДА.

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини києва, київська міська рада, земельна ділянка, пленарне засідання, рішення, шевченківський район, вулиця щусєва, територія зелених насаджень загального користування

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій