вівторок, 19 березня 2024 г.

Київрада на повну працює в закритому режимі

Київрада на повну працює в закритому режимі

У фракції Київської міської ради “Слуга народу” вважають, що, незважаючи на воєнний стан, міськрада повинна працювати прозоро і публічно. Щоб кияни мали спосіб дізнатися, а що ж там приймають їх обранці. Наразі секретаріат Київради не публікує ні анонси засідань постійних комісій міської ради, ні їх порядки денні, ні протоколи їх засідань, ні анонси засідань Київради, ні їх порядки денні, ні їх стенограми. В ознайомленні з порядком денним сьогоднішнього засідання земельної комісії відмовляли навіть помічникам депутатів. 

Про це KВ дізналася з вчорашнього повідомлення в Facebook депутатки Київради Ксенії Семенової (фракція “Слуга народу”, на фото).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

За її словами, Київрада вже працює на повну. На сьогодні, наприклад, заплановане засідання земельно-містобудівної комісії з дуже довгим порядком денним “в стилі мирного міста”.

“Але. Порядки денні комісій і ради не публікуються, трансляцій немає. Ніякого способу киянам дізнатися, що ж там приймають їхні обранці немає. Ось на сайті Київради інформації про засідання комісії немає. Навіть ще прикольніше! Моїй помічниці-юристці вчора секретаріат комісії відмовився скинути ПД. Попри те, що завтра розглядатимуть наш з Алла Шлапак проект рішення по Вільшанській повторно”,- зазначила депутатка.


З цього приводу Семенова звернулася до управляючого справами Київради Ігоря Хацевича, секретаря Київради Володимира Бондаренка, та до Київського міського голови, голови КМДА Віталія Кличка

“Якщо ми вже працюємо не в режимі воєнного стану, то давайте згадаємо, що влада має працювати прозоро і публічно. А це значить, треба повернути публікацію ПД, стенограм, трансляцію. Запрошувати на засідання представників громади, які не на фронті зараз. Журналістів пускати. А якщо ми досі в закритому форматі, то розглядати виключно ті земельні питання, до яких немає претензій у юристів і які не суперечать інтересам громади”. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

На додаток депутатка звернулась до журналістів: “Як вам? Нормально зараз роботу виконувати? Легко інформацію по роботі Київради знайти?”.

Редакція KВ підтверджує, що з 24 лютого 2022 року на сайті Київради не публікуються ні анонси засідань постійних комісій, ні їх порядки денні, ні протоколи їх засідань, ні анонси засідань міськради, ні їх порядки денні, ні їх стенограми. Також відсутні  відео трансляції засідань міської ради та її постіних комісій. На всі ці комісії також не допускають представників преси. 

Відтак, журналісти дійсно ніяк не можуть з першоджерел знати, коли і які проєкти рішень Київради погоджуються та затверджуються. Незрозуміло, яким чином приховування такої публічної інформації допомагає нашій країні перемогти війська росії. Рiшення, які приймаються Київрадою, далекі від поняття "військова таємниця": в них переважно про те, які земельні ділянки як й ким будуть забудовуватися, та куди наша міська влада направляє бюджетні кошти. 

Фото: Facebook Ксенії Семенової

КиївВлада

Олександр Красногородський

Теги: новини києва, депутат, київрада, Віталій Кличко, слуга народу, війна росії з україною, володимир бондаренко, ксенія семенова, ігор хацевич, прозорість, секретаріат київради засідання, проекти рішень, порядки денні, відкритість, помічник депутата

вівторок, 19 березня 2024 г.
11:03
Печерське управління поліції за 2,5 млн гривень планують оснастити новою сигналізацією
10:44
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
10:24
У ході гасіння пожежі у Дніпровському районі столиці рятувальники виявили тіло
10:04
ЄС розробляє закон про спрямування в Україну прибутків заморожених активів рф, - Bloomberg
09:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
09:23
На столичному пішохідно-велосипедному мості знов тріснуло скло, - ЗМІ
09:01
Протягом минулої доби відбулося 61 бойове зіткнення, - Генштаб ЗСУ
понеділок, 18 березня 2024 г.
20:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
20:34
Кличко попросив журналістів Bihus.info передати правоохоронцям інформацію щодо розслідування по заробіткам оточення Брагінського на контрактах з “Київським метрополітеном"
20:23
На Новопавлівському напрямку ворог, за підтримки авіації, 21 разів намагався прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ
20:02
В Ірпені відкрили денний центр підтримки дітей та сімей
19:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
19:22
“Муніципальна Охорона” провели навчання з відпрацювання дій у разі позаштатної ситуації в столичних закладах освіти
19:05
Ірпінь відвідали представники міжнародної організації ЮНІДО
18:46
9 років тюрми отримав самопроголошений голова Димерської тергромади, який співпрацював з окупантами
18:26
На озері Богатирському було виявлено перевищення норми нафтопродуктів у 3,6 рази, - “Плесо”
Календар подій