понеділок, 6 травня 2024 г.

Керівників Департаменту комунальної власності КМДА судитимуть за службову недбалість зі збитками на 1 млн гривень

Керівників Департаменту комунальної власності КМДА судитимуть за службову недбалість зі збитками на 1 млн гривень

Шевченківська окружна прокуратура столиці скерувала до суду обвинувальні акти відносно директора Департаменту комунальної власності Києва та його першого заступника. Посадовцям інкримінують службову недбалість при нарахуванні плати за оренду комплексу “Ринок “Рибалка”,  внаслідок якої громаді міста завдано збитків на суму 1 млн 112 тис. гривень.

Про це, як передає KВ, йдеться в повідомленні пресслужби Київської міської прокуратури.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Згідно з повідомленням, було встановлено, що між Департаментом комунальної власності Києва та приватною фірмою був укладений договір про оренду цілісного майнового комплексу “Ринок “Рибалка”, розташованого на вул. Набережне шосе. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Зазначається, що надалі посадові особи згаданого Департаменту утворювали комісії щодо перевірки стану орендованого майна. За результатами роботи цих комісій складалися акти про припинення нарахування орендарям орендної плати начебто через незадовільний стан цих приміщень

“При цьому складення таких актів не передбачено чинним законодавством, а порядок вирішення спорів в частині придатності об’єкта оренди до використання за цільовим призначенням відноситься до компетенції суду”, – зауважили в пресслужбі.

Прокурори дійшли висновку, що внаслідок службової недбалості директора Департаменту та його першого заступника територіальній громаді Києва завдано збитків на суму 1 млн 112 тис. гривень у вигляді недоотриманих щомісячних орендних платежів.

Наразі обвинувальні акти відносно посадовців скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті

У повідомленні прокуратури на навели прізвищ фігурантів, але зазначимо, що Департамент комунальної власності КМДА з 5 листопада 2014 року очолює Андрій Гудзь, посаду першого заступника обіймає Шмуляр Олег Васильович.

Нагадаємо, у грудні 2022 року прокурори повідомили про підозру директору Департамента комунальної власності Андрію Гудзю та його першому заступнику Олегу Шмуляру. Йшлося саме про історію з орендою ринку “Рибалка”, що на столичному Набережному шосе. 

Як інформувала KВ, це не перші звинувачення, висунуті згаданим чиновникам правоохоронцями. У червні 2022 року прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно посадовців Департаменту комунальної власності Києва та директора КП “Київкінофільм”. Прокурори впевнені, що дії чиновників завдали збитків на 22 млн гривень кінотеатру "Київ".

Читайте: Посадовців Департаменту комунальної власності КМДА та директора КП “Київкінофільм” судитимуть за мільйонні збитки

Згодом, у липні 2022 року директору Департаменту комунальної власності міста та його першому заступнику повідомили про ще одну підозру у службовій недбалості та зловживанні службовим становищем. На переконання прокурорів, внаслідок їх дій збитки територіальної громади становлять понад 200 тис. гривень. Правоохоронці продовжують слідство за фактами можливих порушень законодавства, які були скоєні посадовими особами Департаменту комунальної власності КМДА при передачі в оренду об'єктів нерухомості.

Читайте: Злочинні преференції: Андрію Гудзю “світить” до 5 років в'язниці

Фото: Київська міська прокуратура

КиївВлада

Олександр Попов

Теги: новини києва, прокуратура, КМДА, правоохоронці, підозра, збитки, оренда, олег шмуляр, департамент комунальної власності, Андрій Гузь, ринок рибалка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій