четвер, 4 липня 2024 г.

Кабмін ніяк не визначиться, чи будуть внесені модульні конструкції до переліку столичних укриттів,- Поворозник

Кабмін ніяк не визначиться, чи будуть внесені модульні конструкції до переліку столичних укриттів,- Поворозник

Депутати Київради готові виділити із міського бюджету 300 млн гривень на закупівлю модульних укриттів, проте успіх реалізації цієї ініціативи залежить від рішення Кабміну. Але, наразі модульні укриття не мають статусу споруд, які відповідали би стандартам цивільного захисту. Та і сам Уряд не поспішає вносити їх до переліку таких безпекових споруд та наносити на столичну мапу.

Про це, як передає кореспондент KВ, заявив під час пленарного засідання II сесії IХ скликання Київської міської ради 13 липня перший заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Микола Поворозник.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Депутати, зокрема, під час засідання зауважили, що наразі радою прийняті усі оптимально швидкі рішення для реалізації безпекових заходів у Києві. 

Так, одноголосно було підтримане рішення про так звані блочні, мобільні та модульні укриття. Тож депутати звернулися із запитанням до Поворозника щодо реалізації цих заходів найближчим часом.

“Ви знаєте мою позицію щодо модульних укриттів, через що ми і прийшли в результаті до ідеї будівництва укриттів в школах. Тому що на сьогодні блочних укриттів, які б відповідали тим, чи іншим стандартам не існує – їх немає. Є сертифікація якогось залізобетонного виробу, який хтось десь кудись ставить”, – говорить  він.

Чиновник додав, що КМДА зверталося окремо і до Міністерства внутрішніх справ, і Кабміну, щодо того, аби адміністрації нарешті надали роз'яснення: чи внесе Міністерство внутрішніх справ, в особі МНС, ці конструкції до переліку укриттів, які можуть потім використовуватися цивільним населенням під час повітряних тривог. 

“Як тільки вони нам нададуть відповідь, що ці залізобетонні конструкції, бо це не споруди цивільного захисту, будуть внесені до переліку та нанесені на карту. Ми на комісії ТЕБ та НС приймали рішення про передбачення з резервного фонду 300 млн гривень на закупівлю таких споруд”, – резюмував Поворозник. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Варто додати, що у ході дискусії про стан столичних укриттів, Перевозник зауважив, що сьогодні більше ста навчальних закладів взагалі не мають ніяких укриттів. І наразі передбачається будівництво найпростіших сховищ. Так, у цілому буде виділено 61 млн гривень для будівництва найпростіших укриттів у закладах освіти.

Нагадаємо, що у ході сьогоднішнього засідання міськради депутака з фракції “Слуга народу” Ксенія Семенова пожалілася на роботу тимчасової контрольної комісії Київради, яка займалася перевіркою стану захисних споруд у Києві. За її словами, засідання комісії відбувалися за зачиненими дверима без залучення громадськості. Тож затвердження її звіту є передчасним і не відображатиме загального стану укриттів, а отже – і не вплине на покращення ситуації з безпекою в столиці.

Читайте: Депутатка Семенова розкритикувала роботу комісії з вивчення укриттів Києва

Фото: скріншот відеотрансляції.

КиївВлада

Інна Міхно

Теги: новини києва, новини україни, КМДА, київрада, Віталій Кличко, укриття, звернення, пленарне засідання, ксенія семенова, тимчасова контрольна комісія, модульні укриття, петро перевозник кмда

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій