четвер, 4 липня 2024 г.

Итоги 27 августа 2015 года по версии “КиевВласть”

Итоги 27 августа 2015 года по версии “КиевВласть”

Сегодняшний день запомнится киевлянам утренним шлейфом от дыма неизвестного происхождения. Но было и другое. Ночью подрывали “Сбербанк России”.  Киевсовет думал, утвердить или нет земельный дерибан Черновецкого и его “молодой команды”. А Киев тем временем готовился к новогодним праздникам.

Ночью город страдал от дыма, но утром смог потихоньку рассеялся. Причиной задымления в управлении по вопросам чрезвычайных ситуаций Киевской городской государственной администрации назвали горение торфяников в Ирпене.

Утро принесло известие о новом ЧП - в киевском отделении "Сбербанка России" прогремел взрыв. Неизвестные также разбили двери и стекла витрины в отделении "Сбербанка России" нa пpocпeктe Пoбeды 106/2.

Пока в столице считали, сколько торфяников горит в области, мэр Василькова Сергей Сабов заявил о выходе из "УДАРа". По мнению градоначальника, дальнейшее развитие Украины требует перехода от политических партий и общественных движений одного лидера в партии и объединения активных людей и команд регионального уровня, которые будут способны запустить процессы обновления власти на местах, объединить общины и привлечь их к реформированию местного самоуправления.

Под шумок и дымок прошло и еще одно знаковое событие, а именно: депутатские слушания по Генплану города. Общественники в который раз били в набат: к Генплану и его принципиальным решениям больше вопросов, чем хотелось бы терпеть.

Не обошлось и без вопросов коррупции.Так, стало известно, что в столице за взятку будут судить таможенницу. Сотрудница одного из отделов таможенного поста “Специализированный” Киевской городской таможни ГФС Украины получила 11 тысяч гривен “неправомерной выгоды” за непринятие мер реагирования по установлению действительной таможенной стоимости товаров”

Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Facebook 
 

Выяснилось сегодня, что и ученые склонны к мздоимству. На взятке в 50 тысяч гривен поймали чиновницу из Академии наук. Сотрудница Национальной академии наук Украины за 100 000 гривен согласилась предоставить в аренду некоей фирме часть нежилого помещения Кардиологического санатория “Ворзель” НАН Украины.

Киевские правоохранители, похоже, решили всерьез пройтись по борделям. На сей раз они  разоблачили стриптиз-клуб, в котором танцовщицы подрабатывали проституцией. Женщины в возрасте от 27-ми до 46-ти лет, кроме  танцев, еще и предоставляли клиентам сексуальные услуги непосредственно в помещении стриптиз-клуба.

А вот жителям Соломенского района  этот день запомнится тем, что после капремонта открыли парк “Спутник”. В течение двух месяцев зеленстроевцы обустроили 1 400 кв м дорожек, установили 22 парковые скамейки и 22 урны.

А еще в Киеве наконец выбрали победителей проекта обустройства новогоднего городка. Победителями проекта “Новый год на Софии 2016” стали: Компания “Logwood”, В. Пасько, М. Горлач, “DN ArchiStudio”. Они украсят главную новогоднюю елку яблоками, конфетами, леденцами и пряниками. Изюминкой станет светодиодная комета, которая будет лететь между двумя колокольнями и зажигать новогоднюю елку. У большого пряничного домика, который будет стоять на Софиевской площади, обустроят 8 ледяных детских горок. Рядом с памятником Богдану Хмельницкому обещают смотровую площадку, а на части зоны фудкорта - “Аллею шампанского”. Михайловскую площадь планируют превратить в большую детскую зону с аттракционами. Кроме каруселей, здесь хотят обустроить большой каток и 15-метровое колесо обозрения.

Читайте также: Итоги 26 августа 2015 года по версии “КиевВласть”

КиевVласть

Виолетта Громова

Теги: итоги дня

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.