четвер, 2 травня 2024 г.

Ірпінський депутат Пікулик захопив квартиру експартнера, у якого раніше відібрав компанію - ЗМІ

Ірпінський депутат Пікулик захопив квартиру експартнера, у якого раніше відібрав компанію - ЗМІ

Журналісти "СтопКору" відвідали Ірпінську міську раду та поспілкувались з представниками бізнесмена Макаренко, який постраждав від дій місцевого депутата Олександра Пікулика. За словами адвоката, спочатку у Макаренко відібрали компанію, а тепер Пікулик вирішив позбавити колишнього партнера квартири. Наразі стосовно подій у цьому конфлікті розслідуються кримінальні провадження та тривають суди.

Про це KВ стало відомо з публікації на сайті проєкту журналістських розслідувань “СтопКор”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У публікації зазначається, що представники потерпілого скаржаться на те, що правоохоронні органи бездіють. На думку журналістів, це результат впливу Олександра Пікулика, засновника ТОВ "Промоальт".

“Співпраця почалася у 2018 році між ТОВ "Промоальт" і ТОВ "Ірпінь Центр Парк", засновником та 100% власником якого є мій клієнт Макаренко Максим Володимирович.  ТОВ "Промоальт" надало земельну ділянку, яка знаходилась в оренді. А мій клієнт від ТОВ "Ірпінь Центр Парк" робить забудову багатоповерхівки. У січні 2023-го року стало відомо, що ТОВ "Ірпінь Центр Парк" було незаконно переоформлено. На підставі підробного доручення, яке було видане у Польщі. У нас є всі відповідні документи, зокрема й пояснення нотаріуса, які підтверджують нашу позицію. Але компанія Пікулика пішла  далі та через Мінюст скасувала право власності на квартиру потерпілого, це рішення ми наразі оскаржуємо в Ірпінському міському суді”, – зазначає адвокат Макаренко Наталя Іванова.

У свою чергу, представники ТОВ "Промоальт" спростовують усі закиди. Тим часом  корпоративні права “Ірпінь Центр Парк” залишаються під арештом.

У публікації також йдеться про те, що команда "СтопКору" відвідала Ірпінську мерію, аби взяти коментар з цього питання у міського голови Олександра Маркушина. Але Лідія Михальченко, заступниця міського голови, начебто повідомила, що прийому не буде, а сама спілкуватись не захотіла, заявивши, що рада не має впливу на сторони цього спору. Така позиція представниці міської влади здивувала медійників, адже питання дуже актуальне для Ірпінчан.

Аби розібратись на якій стадії наразі перебуває розслідування,  журналісти "СтопКору" спрямували відповідний запит до поліції. За словами представників організації, вони  продовжують стежити за перебігом подій і будуть висвітлювати нові деталі історії.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

 Раніше ЗМІ повідомляли, що Пікулик привласнив компанію експартнера.

Нагадаємо, Олександр Пікулик – депутат Ірпінської міської ради. За словами його колег, він не є частим "гостем" засідань. Кілька місяців тому голова ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що має намір позбавити мандата Пікулика через стрілянину з нагородної зброї в одному з ресторанів Ірпеня. Пікулика неоднаразово затримувала поліція. Також відомо, що впродовж 2022 року Пікулик 4 рази перетинав кордон з Польщею на автомобілі MERCEDES-BENZS 63 AMG. Підставою для виїзду він називав волонтерську діяльність, проте інформації щодо її мети чи результатів в місцевій адміністрації надати журналістам не змогли.

Раніше була інформація, що Олександр Пікулик виступив проти знесення рекламної конструкції одного з своїх житлових комплексів на в’їзді до м.Ірпінь та встановленні там меморіальної стели "Місто-герой".

Також його звинувачували у шахрайстві з  квартирами у ЖК "Центральний Преміум", що в Ірпені, де люди більше року не могли  отримати ключі від придбаного житла. Мова йде про 300 родин, майно яких постраждало внаслідок війни.

Пізніше мешканці Ірпеня вимагали відкликання  Пікулика з посади. Відповідна петиція була зареєстрована на сайті Кабінету Міністрів України. Також розслідувати дії Олександра Пікулика закликав Центр боротьби з корупцією.

фото: СтопКор

Олексій Вєтров

Теги: новини київщини, ірпінь, Пікулик, Центральний Преміум

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій