вівторок, 7 травня 2024 г.

Ігор Кушнір не буде керувати “Київміськбудом” до завершення аудиту компанії

Ігор Кушнір не буде керувати “Київміськбудом” до завершення аудиту компанії

Наглядова рада та Правління ПрАТ “Київміськбуд” вирішили провести аудит діяльності цієї компанії та на час його проведення відсторонити голову правління-президента “Київміськбуду” Ігора Кушніра від виконання своїх обов’язків. Останній згоден з таким рішенням, хоча і вважає, що це пов'язано виключно з засиллям негативних публікацій про нього і його родину в ЗМІ. Кушнір висловив упевненість – результати аудиту доведуть, що бізнес його родини не пересікається з "Київміськбудом".

Про відсторонення Кушніра KВ дізналась з повідомлення пресслужби Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що на його вимогу відбулось спільне засідання Наглядової ради та Правління ПрАТ “Київміськбуд”. На засіданні було ухвалене рішення про проведення аудиту діяльності компанії із залученням однієї з провідних міжнародних аудиторських фірм. На час проведення аудиту Голова правління-президент “Київміськбуду” Ігор Кушнір буде тимчасово відсторонений від виконання своїх обов’язків.

За словами мера Києва, також працює тимчасова контрольна комісія, яку створили депутати Київради: вона теж надасть результати перевірки діяльності ПрАТ “Київміськбуд” та її керівництва.

Віталій Кличко зазначив, що Наглядова рада доручила “Київміськбуду” продовжувати здійснювати діяльність щодо виконання зобов’язань перед інвесторами.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

В свою чергу, президент “Київміськбуду” Ігор Кушнир заявив, що повністю згоден з прийнятим на спільному засіданні Наглядової ради та Правління компанії рішенням. За його словами, діяльність компанії відбувається у рамках чинного законодавства. Він також висловив надію, що аудит “розставить усі крапки над "і" та доведе, що бізнес його родини не пересікається з "Київміськбудом".

“Мені немає чого приховувати, але є що сказати”, – зазначив Ігор Кушнір.

Він розповів, що з лютого 2023 року у ЗМІ почали регулярно зʼявлятись матеріали негативного характеру про нього та його родину. При цьому деякі з них, на думку керівника “Київміськбуду”, були “відверто замовними”.

“Хтось вважав, що, якщо я перестану бути президентом "Київміськбуду", то компанія почне працювати краще. Той, хто керував великим підприємством та в цілому розуміється на бізнес-процесах, ніколи не скаже, що це "медом помазано". Більше того, у час війни, коли ринок практично завмер. Великий бізнес у нашій країні чомусь апріорі вважається чимось негативним, і дехто радо підтримує цей наратив. На жаль. Бо хайп і скандал це завжди цікавіші, ніж реальні фінансові показники та результати”, – вважає Ігор Кушнір.

Президент “Київміськбуду” розповів, що за 11 років його роботи було зроблено чимало: збудовано майже 3 млн квадратних метрів житла, 126 житлових будинків, майже 32 тисячі квартир, 200 тис. кв м комерційної нерухомості, понад 5 тис. паркінгів. А також дитячі садки, школа, громадські споруди, торгово-побудові та спортивно-оздоровчі комплекси. Командою була проведена успішна робота по поверненню акцій 31 акціонерного товариства, які раніше були незаконно відчужені офшорним компаніям. Як зазначив Ігор Кушнір, було майже повністю повернуто у власність акції підприємств, у яких "Київміськбуд" мав частку.

“Скажу чесно, намагався не звертати увагу на провокації та різний сфабрикований негатив, але ситуація з реакцією на мою інвалідність стала останньою краплею. Мене не треба жаліти, але ніколи не думав, що доведеться у виправдальному тоні говорити про свої діагнози. Так, у мене рак, я інвалід, і з ним я піднявся на Еверест. Виїжджав за кордон я також на законних підставах. Залишу це на совісті хайпожерів: бережіть себе та нехай вам ніколи не доведеться дізнатись, що таке онко”, – прокоментував Ігор Кушнір деякі нещодавні публікації в ЗМІ.

“Більше того, усе своє життя з 1993 року (до попередньої посади) я працюю у бізнесі. Моя родина займається бізнесом, усі мають офіційний дохід та сплачують податки, що відображено у щорічних деклараціях. Моя дружина є громадянкою Кіпру та веде бізнес у країнах Європи. До слова, там надзвичайно суворе відношення до питань, що стосуються походження коштів та сплати податків. Тож будь-які закиди щодо неправомірності її доходів є безпідставними.

Час усе розставить по своїх місцях. Все буде Україна!” – заявив Ігор Кушнір.

Нагадаємо, 25 травня 2023 року на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення тимчасової контрольної комісії (ТКК) з питань перевірки діяльності ПрАТ “ХК “Київміськбуд”. Протягом найближчих півроку група з 16 депутатів має вивчити фінансово-господарські питання роботи забудовника і проаналізувати інформацію щодо компанії, оприлюднену у відкритих джерелах. За результатами цих перевірок комісія має надати пропозиції стосовно того, як “Київміськбуд” повинен працювати надалі.

Читайте: Столична міськрада перевірить діяльність “Київміськбуду”

Фото: ukrinform

КиївВлада

Бровко Ігор

Теги: новини києва, КМДА, Віталій Кличко, новини компаній, аудит, київміськбуд, ігор кушнір, відсторонення

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій