неділя, 5 травня 2024 г.

Григорій Козловський: ми маємо допомогти нашим військовим повернутися до повноцінного та здорового життя

Григорій Козловський: ми маємо допомогти нашим військовим повернутися до повноцінного та здорового життя

Сьогодні українські військові віддають свої сили та життя за нашу свободу та наше українське майбутнє. І кожен свідомий українець має зробити свій внесок у розвиток української армії та підтримати наших захисників. Щоб всі, хто постраждав від російської агресії, могли повернутися до повноцінного життя. Яскравим прикладом такої підтримки став проєкт “Понад усе”, який допомагає відновлюватись пораненим та травмованим українцям.

Як стало відомо KВ, рушійною силою проєкту стали ФК “Рух” та його засновник Григорій Козловський у співпраці з Олександром Шовковським та “Українською спортивною клінікою”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Проєкт розгорнувся на території Академії ФК “Рух” та комплексу Emily у Винниках. Головною метою цього проєкту є лікування та реабілітація поранених військових і цивільних українців. А важливим завданням – протягом року забезпечити проживання  та реабілітацію понад сотні поранених військових.

Григорій Козловський зазначив: “Наразі тисячі бійців повертаються у мирне життя без адаптаційного періоду – після пережитих жахів, з поламаною психікою, нічними кошмарами і нездатністю продовжувати звичайне життя. Реабілітація після поранення – це комплекс заходів для відновлення фізичного та духовного здоров'я військовослужбовця.  Одна з глобальних проблем, з якою ми стикнемося, – це психологічна реабілітація, якої  потребують сотні тисяч наших військовослужбовців”.


Він наголосив, що сьогодні більше ніж 50% бійців потребують зміцнення здоров’я, особливо  психологічної допомоги. “Тому ми разом з футбольною спільнотою намагаємось створити для наших бійців індивідуальні комплексні реабілітаційні програми. Залучити спеціалістів із різних сфер. Робота психолога, психотерапевта, психіатра – це насамперед розмова з людиною. Тому побудова цієї системи – це те завдання, яке ми повинні ставити зараз та допомогти нашим військовим повернутися до повноцінного та здорового життя”, – сказав Григорій Козловський.

Ініціатива “Понад усе” була створена наприкінці березня 2022 року, а вже з квітня того ж року вона почала працювати з першими пацієнтами. На цей час фахову допомогу спеціалістів отримали 54 українці, а 37 з цих осіб проходили лікування та реабілітацію на базі Академії “Руху”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Я переніс вже чотири операції на колінному суглобі. Спочатку стан був важкий і була сильна атрофія м’язів. Втім у проєкті мені дуже допомогли, адже тут індивідуальний підхід до кожного. Робота зі спеціалістами та хороші умови в комплексі Emily та Академії “Руху” сприяють швидшому відновленню і результат реально помітний. Звичайно, ще багато роботи попереду, бо потрібно зміцнювати м’язи і покращувати механіку роботи суглоба. Лікарі завжди пояснюють, для чого потрібно робити ту чи іншу процедуру або вправу, аби досягнути кращих результатів і відновитись якомога швидше”, – поділився своєю історією солдат мінометного розрахунку 101-ї бригади Артем Шкреба.

Реабілітаційний процес у військових проходить в декілька етапів. Зокрема, спочатку відбувається консультація, під час якої лікар визначає діагноз. А потім проходить власне процес реабілітації.


“Ми використовуємо сучасні технології, аби провести тести та скласти індивідуальний план реабілітації для кожного військового. Після цього починається лікування: фізіотерапія, тренування, робота з психологом” – розповіла лікарка Яна Тоцька.

Керівник проєкту “Українська спортивна клініка” Олег Касатка додав, що “ФК “Рух” та Григорій Козловський з натхненням відгукнулись на ініціативу, а завдяки ресурсам клубу  українським воїнам гарантовано високий рівень сервісу і вся необхідна допомога, якої вони потребують. В комплексі Emily та на Академії “Руху” є все необхідне для відновлення бійців після поранень.

Григорій Петрович Козловський та “рухівці” завжди відгукуються на ініціативи, які мають на меті підтримати українських військових. Так раніше меценат забезпечив військовий госпіталь Львова наркозо-дихальним апаратом і нейрохірургічним мікроскопом. Вартість цих життєво необхідних медичних приладів становить понад чотири мільйони гривень.


Григорій Козловський зазначив: “Цими акціями з постачанням важливих медичних апаратів військовому госпіталю та підтримкою у реабілітації українських воїнів ми хочемо наочно показати, що футбольне співтовариство не стоїть осторонь тих проблем, які зараз є в країні. Це наш внесок у майбутню перемогу. І наша місія – кожним кроком наближати цей день”.

Фото: надані ФК “Рух”

КиївВлада

Олексій Алтинов

Теги: новини україни, позиція, григорій козловський, фк рух, Григорій Петрович Козловський, Hryhoriy Kozlovskyy, Hryhorii Kozlovskyi, олександр шовковський, українська спортивна клініка

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій