субота, 6 липня 2024 г.

Федерація боксу Києва та Київський національний університет будівництва і архітектури налагодили партнерство

Федерація боксу Києва та Київський національний університет будівництва і архітектури налагодили партнерство

Співпраця між Федерацією боксу Києва та Київським національним університетом будівництва та архітектури (КНУБА) відкриває нові можливості для всебічного розвитку студентів. Це партнерство є своєрідним зразком, як академічний та спортивний світ можуть об'єднатися для досягнення спільної мети.

Про це, як передає KВ, розповіли президент Київської федерації боксу Олександр Негода та ректор Київського національного університету будівництва та архітектури Петро Куліков на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у Києві.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

При цьому, на думку Олександра Негоди, забезпечення українських спортсменів з боку держави на міжнародних змаганнях є недостатнім.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

“Держава та Міністерство (молоді та спорту – ред.) виділяють кошти, також є підтримка молодих спортсменів через вузи, але цього зазвичай недостатньо. Коли ми готувались до участі в Європейських іграх, фінансування харчування на добу на одного спортсмена складало 410 гривень. На такі кошти неможливо дотримуватись спеціалізованого спортивного раціону харчування. Тому ми (Київська федерація боксу – ред.) вимушені були самостійно закуповувати значну частину продуктів. Те ж саме стосується іншого забезпечення спортсменів”, – наголосив Негода.


За словами президента КФБ, проблема фінансування якісної підготовки спортсменів потребує системного підходу з боку як держави, так і приватних спонсорів та меценатів.

В свою чергу, ректор Київського національного університету будівництва та архітектури Петро Куліков підкреслив, що на базі його вузу створено унікальну систему підтримки молодіжного спорту та здорового способу життя, вдосконалюється спортивна інфраструктура.

“За останні роки на базі КНУБА проведено вже декілька великих турнірів з боксу серед молоді та юніорів. Крім того, ми розробили унікальну систему співпраці з Київською федерацією боксу та надаємо приміщення та тренувальну базу як для проживання, так і для підготовки молодих спортсменів. З цією метою ми при відкритті стадіону відкрили також і готель на 50 місць для розміщення там спортсменів з різних регіонів України”, – зазначив він.

Петро Куліков також наголосив, що співпраця зі спортивними федераціями має бути одним з основних напрямків розвитку українських вишів. Це обумовлено як необхідністю популяризації спорту та здорового способу життя серед молоді, так і потребою створення потужної бази підготовки українських спортсменів для участі в міжнародних змаганнях.

“Такі види спорту, як футбол, баскетбол та бокс, завдяки нашій співпраці з федераціями почали масово охоплювати студентство. Я і мої колеги-ректори робимо все можливе, щоб розвивати спорт в наших навчальних закладах, проводити змагання та будувати спортивні об’єкти навіть в цей важкий час”, – резюмував ректор.

Олександр Негода додав, що завдяки ініціативній позиції Кулікова та наявній інфраструктурі КНУБА вдалось утримати в Україні багатьох перспективних боксерів, зокрема чемпіона України серед молоді Богдана Горголя, який достроково виграв всі свої поєдинки на змаганнях.

“Під час всіх наших останніх турнірів ми доводили і до юніорів і до їхніх батьків, що навчально-спортивна база, створена у КНУБА дає змогу не тільки боксувати, а й отримувати якісну вищу освіту, оскільки КНУБА надає можливість пільгового вступу вихованцям нашої боксерської школи. Так, цього року 15 наших хлопців та дівчат стали студентами. Крім того, цікаво, що лідери збірної міста Києва сьогодні значною мірою є вихідцями з інших регіонів України, які завдяки наявній у КНУБА базі можуть і навчатись і розвиватись у боксі”, – підкреслив Негода.

На його думку, розвиток студентського боксу є надважливою справою, оскільки цей спортивний напрямок є фундаментом як олімпійського, так і професійного боксу.

Читайте: У Києві пройшов чемпіонат з боксу, присвячений першому президентові столичної ФБУ Леоніду Палатному

Фото: open4

КиївВлада

Олексій Вєтров

Теги: новини києва, бокс, кнуба, федерація боксу

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.