вівторок, 7 травня 2024 г.

ЄС засудив “вибори”, влаштовані росією на захоплених територіях України

ЄС засудив “вибори”, влаштовані росією на захоплених територіях України

Євросоюз називає “марною” спробу росії легітимізувати або нормалізувати свій незаконний військовий контроль і спробу анексії частини українських територій. Європейський Союз “рішуче” засудив проведення нелегітимних так званих “виборів” в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь, а також у окремих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Про це KВ дізналася із офіційної “Заяви Високого представника від імені Європейського Союзу щодо регіональних і місцевих виборів у Росії та їх неприпустимості на території України”.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“8-10 вересня в Росії, а також незаконно на тимчасово окупованих територіях України відбулися регіональні та місцеві вибори.

Європейський Союз рішуче засуджує проведення цих нелегітимних так званих “виборів” в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь, а також у окремих частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України”, – сказано в заяві.

Об’єднані європейці кажуть: “Ми рішуче відкидаємо цю нову марну спробу Росії легітимізувати або нормалізувати свій незаконний військовий контроль і спробу анексії частини українських територій, що були засуджені в Резолюції ГА ООН, прийнятій 12 жовтня 2022 року. Це є ще одним явним порушенням міжнародного права, включно зі Статутом ООН, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Європейський Союз не визнає і не визнаватиме ні проведення цих так званих “виборів”, ні їхні результати. Політичне керівництво Росії та особи, причетні до їхньої організації, понесуть відповідальність за ці незаконні дії”.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Єс констатує, що ті незаконні так звані “вибори” “в Україні відбулися в умовах примусової та незаконної видачі Росією паспортів, у тому числі дітям, примусового переміщення та депортації, масових і систематичних порушень прав людини, а також залякування та посилення репресій щодо українських громадян з боку Росії та нелегітимно призначеної влади на тимчасово окупованих територіях України”.

Крім цього, “Європейський Союз високо цінує мужність мешканців України, які виступили проти фіктивного голосування та продовжують опиратися російській окупації. Європейський Союз залишається твердо відданим підтримці України та її незалежності, суверенітету та територіальної цілісності. Росія має негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої війська та військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів”.

При всьому цьому, а також зважаючи на внутрішню опозицію в росії, ЄС “продовжує закликати Росію дотримуватись своїх міжнародних зобов’язань щодо прав людини та основних свобод і скасувати репресивне законодавство”.

Як інформувала KВ, напередодні міністерство закордонних справ України відреагувало на те, що рф оголосила про проведення 8-10 вересня 2023 року так званих виборів до місцевих окупаційних адміністрацій на тимчасово окупованих територіях (ТОТ).

Українські дипломати наголосили, що ті дії росії грубо порушують суверенітет та територіальну цілісність України, українське законодавство та норми міжнародного права, зокрема Статут ООН.

Читайте: МЗС України: Псевдовибори на ТОТ порушують міжнародне право, організаторам загрожує тюрма

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел

КиївВлада

Олексій Ігнатьєв

Теги: новини києва, новини україни, війна, воєнний стан, російсько-українська війна, повномасштабне вторгнення рф, заява, європейський союз, псевдовибори, представництво єс

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій