п'ятниця, 26 квітня 2024 г.

Ексмер Василькова збирає допомогу для 40-ї авіаційної бригади, льотчики якої відомі, як “Київські привиди”

Ексмер Василькова збирає допомогу для 40-ї авіаційної бригади, льотчики якої відомі, як “Київські привиди”

Жителям столиці та Київщини пропонують долучитися до збору коштів на закупівлю захисного обладнання військовим. З допомогою небайдужих українців та європейців вже вдалося забезпечити індивідуальними аптечками авіаційну бригаду з Василькова. А ще – надати притулок та гуманітарну допомогу мешканцям громади. 

Про це KВ у коментарі розповів ексочільник Васильківської міської ради Сергій Сабов. 

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

Зокрема він розповів, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у першу чергу, збір допомоги було організовано для військовим, а вже в другу – для цивільного населення. 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

"Ми допомогли нашій 40-й авіаційній бригаді, яка базується у Василькові. Сьогодні всім відомі льотчики – славнозвісні “Київські привиди”, на рахунку яких не один збитий ворожик літак. Тож це дуже відома авіабригада. Для цієї бригади ми завезли 100 комплектів засобів індивідуального медзахисту – індивідуальні аптечки", – розповів Сергій Сабов.

 

Нагадаємо, що Сергій Сабов – сам був військовим льотчиком, служба якого була пов’язана із цим 40-ю авіабригадою і свого часу не лише півтора роки виконував обов’язки мера, з 2014 року, а й був заступником командиру полку.  

Загалом допомога була зібрана завдяки небайдужим європейцям і українцям, також частину коштів перераховували й приватні фірми. 

"Це дуже важливий вантаж. Він був профінансований декількома організаціями, одна із них має дуже відомий у світі бренд. Плюс пожертви німців та поляків. За можливості, звичайно, перераховують кошти й українці. Загалом за підтримки свого сина у Польщі нами був створений фінансовий проєкт з відкритим благодійним рахунком, на який кожен може надіслати добровільні пожертви. Загальний обсяг допомоги, яку було привезено, склав близько 15 тис. євро", – говорить він.


"Якщо військові частини ще забезпечені, то тероборону більше забезпечують волонтери. Наприклад, зараз ми одержали дуже велике замовлення на засоби для знезараження води, на активні військові навушники, які допомагають військовим під час обстрілів вберегти слух. Дуже потребують наші бійці і кровоспинних засобів та препаратів. В аптечках за стандартами НАТО, які ми закуповуємо такі засоби є, в інших, на жаль, ні. Але сьогодні  – це засіб №1 для збереження життя наших військових. Є з початком бойових дій таких нюансів сьогодні виникає дуже багато, які потребують детальної уваги. Тож сьогодні необхідно саме точково спілкуватися з командирами підрозділами, щоб розуміти, що конкретно вони потребують. Адже, такої загальної ситуації, як виникла в 2014 році, коли військовим не вистачало всього, наразі немає. Проте є потреба саме в вузькоспеціалізованих речах", – говорить він.

І додав, що є потреба у військових і в тепловізорах, приладах нічного бачення. Проте варто враховувати і те, що сьогодні, навіть маючи кошти, в Європі дуже великий попит на такі речі і замовлені товари доводиться очікувати до двох тижнів. 

Також була організована і гуманітарна допомога для мешканців громади Василькова. Це – медичне обладнання, лікарські препарати. І,  звісно, продукти харчування, засоби гігієни тощо, передавалося дитяче харчування до школи №9. У перші два тижні війни надходило багато запитів і щодо допомоги з евакуацією. Рятували людей, вивозивши їх до Румунії, Польщі та Німеччини тощо.

"Сьогодні є важливим те, що поляки та німці дуже багато допомагають Україні. Адже доставляючи допомогу, на зворотному шляху ми також допомагали евакуюватися місцевому населенню із Васильківської громади. Зазвичай це жінки та діти. І саме європейці нині допомагають із розміщенням наших тимчасових переселенців", – додав він.

Ці питання допомагав вирішувати і волонтерський хаб, що був заснований на заході України.

"Загалом у нас тут зібралася вже ціла команда. Серед неї українська родина, яка проживає вже понад 25 років в Німеччині. Завдяки їхній підтримці вдалося розмістити в Німеччині більше 40 українців. Ми всі разом допомагаємо, і якщо таких людей буде більше, то перемога буде за нами", – закликав Сабов до приєднання до волонтерського руху. 

Наразі збір коштів допомоги на потреби військовим триває і долучитися до волонтерської команди можуть усі охочі. 

Поточний збір коштів – обладнання для ССО.

PayPal - https://www.paypal.me/osabov

IBAN (EUR)

Oleksandr Sabov

PL92 1160 2202 0000 0005 0791 5980

MONO (UAH)

Artem Bei

4441 1144 5376 4472

Нагадаємо, що в Києві організовано можливість для всіх охочих киян навчитися основним навичкам надання домедичної допомоги. Навчають педагоги, фахівці, які мають великий досвід у підготовці медичних працівників.

Читайте: На Київщині рашисти знову вдарили ракетами по Василькову, є поранені

Фото: Сергій Сабов

КиївВлада



Вероніка Злацька

Теги: новини києва, новини україни, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, рф, евакуація, гуманітарна допомога, васильків, васильківська громада, сергій сабов, індивідуальні аптечки

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій