четвер, 28 березня 2024 г.

ДРБ проводить обшуки у родичів Віктора Медведчука та Тараса Козака на Львівщині – вже знайшли тисячі рублів та доларів

ДРБ проводить обшуки у родичів Віктора Медведчука та Тараса Козака на Львівщині – вже знайшли тисячі рублів та доларів

Територіальне управління ДБР Львова проводить обшуки у родичів народних депутатів України Віктора Медведчука та Тараса Козака. Слідчі дії проводяться зокрема на підприємствах, що належать родині Тараса Козака та брату Віктора Медведчука – Сергію.

Про це KВ стало відомо з повідомлення ДБР.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

У квартирах, будинках та виробничих підприємствах, що пов'язані із родичами Віктора Медведчука та Тараса Козака проводяться обшуки. Слідчі дії тривають, але наразі вже вдалося вилучити понад 108 тис. доларів США, 8,5 тис. євро, та 18,6 тис. російських рублів у квартирі дружини Тараса Козака.

"Метою слідства є встановлення незаконно набутого майна Віктора Медведчука та Тараса Козака та їх родичів, його подальший арешт, а також документування причетності суб’єктів до фінансування збройної агресії росії щодо України",- йдеться у повідомленні ДБР.

За словами ДБР, родичі Козака та Медведчука є суб’єктами кримінального провадження щодо незаконного видобутку піску на двох кар'єрах у Львівські області. Бюро розслідувань проводить обшуки у межах кримінального провадження за підозрою у зловживанні владою та порушенні правил охорони або використання надр (ст. 364, ст. 240 КК України). 

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Як раніше повідомляла KВ, 11 травня 2021 року генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала підозри у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів у Криму народним депутатам від партії "ОПЗЖ" Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

За даними слідства, 2015 року Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ заради видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ).

Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю.

Третій епізод незаконної діяльності – провадження підривної діяльності проти України, зокрема у контексті розробки антиукраїнського проекту "Промінь".

8 жовтня 2021 року генпрокуратура пред'явила Медведчуку нову підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації у зв'язку з причетністю до незаконного постачання вугілля з окупованої території наприкінці 2014 – на початку 2015 року.

12 жовтня 2021 року суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 7 грудня 2021 року у справі щодо закупівлі вугілля з РФ через окуповані території. 17 грудня 2021 року Апеляційний суд залишив Медведчука під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте: Суд відправив Медведчука під варту без права застави

Фото: Радіо Свобода

КиївВлада

Євген Краснокутський

Теги: новини києва, новини київщини, новини київської області, війна, війна росії проти україни, напад росії на україну, опзж, ДБР, державна зрада, віктор медведчук, тарас козак, ірина венедиктова, сергій медведчук, проект промінь

четвер, 28 березня 2024 г.
14:06
Освітяни Козина замовили сухофрукти у ФОПа дорожче, ніж ринку
13:45
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
13:25
Перший рейс здійснив поїзд Прага — Чоп
13:04
У Києві затримали агента рф, який під виглядом капелана планував шпигувати за бригадою десантників ЗСУ
12:44
У Славутичі вирішили завершити опалювальний сезон 31 березня
12:26
Дитсадок на Харківському масиві відремонтують за 206 млн гривень
12:04
Пошкоджений ракетою будинок на Солом’янці включили до переліку на першочергове відновлення
11:45
У Чорнобильському заповіднику незаконно зрубали 100-річні дуби на майже 60 млн гривень
11:22
У Бучі через проведення слідчих дій перекрито рух транспорту на вулиці Вокзальній
11:01
На Київщині з 1 квітня починає діяти нерестова заборона на риболовлю
10:44
Рада оборони Києва ухвалила низку рішень з посилення заходів безпеки
10:26
На Вишневе очікує реконструкція дощової каналізації за 992 тисяч гривень
10:04
За добу втрати ворога зросли на 780 осіб та 31 одиницю бронетехніки, - Генштаб ЗСУ
09:46
Вночі російські терористи атакували Україну 28-ма ударними БПЛА
09:24
У Боровій на Харківщині внаслідок російського обстрілу загинув 12-річний хлопчик
09:02
Протягом минулої доби відбулося 60 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
Календар подій
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
28 березня 2024 г. 13:00
На Київщині триває скандал щодо будівництва кінологічного центру
У столичному регіоні розробка Детальних планів території (ДПТ) все частіше використовується місцевими владами для легалізації самочинних будівництв через зміну цільового призначення земельних ділянок. Приклад – будівництво кінологічного центру біля села Рославичі на території Феодосіївської громади, яке явно без жодних дозвільних документів триває вже більше двох років і наразі активно підтримується керівництвом громади всупереч позиції місцевих мешканців. Громадські активісти наголошують на тому, що такий об'єкт матиме серйозний негативний вплив на екологію: створить ризик зараження людей різними хворобами через відсутність місця для утилізації собачих фекалій та загрозу для розташованого поруч ландшафтного заповідника “Васильківські карпати”. В Київській облраді, схоже, з цим згодні, але нічого зробити не можуть. Що стосується обурених громадян, то, якщо у Феодосіївській сільраді їх “не почують”, вони збираються звертатись до правоохоронців і суду.
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
26 березня 2024 г. 09:00
Точка забруднення: мешканці Обухівського району обурені розливом мастил на місці свердловини питної води
В Таценках на Обухівщині – скандал навколо підприємства, що планує займатися розливом мастил та оливи. Місцеві жителі вказують, що на земельній ділянці, де будуються виробничі потужності підприємства, розташована свердловина питної води, а поряд — житлова забудова і бювети. На думку мешканців, така наближеність створює ризик забруднення хімією навколишніх джерел. Люди налякані не тільки екологічними ризиками, а й воєнними: росіяни вже неодноразово доводили свій інтерес до підприємств нафтової галузі. Заручившись підтримкою місцевої влади, активісти дійшли аж до Міністерства екології. Однак, підприємство й досі продовжує здійснювати свою роботу. Чого прагнуть мешканці, чи дійсно підприємство загрожує екології села та як у ситуацію планують втручатись владні органи, – дізнавалася КВ.