понеділок, 6 травня 2024 г.

ДП “Антонов” приносив громаді 50 млн гривень доходів, - мер Бучі Федорук

ДП “Антонов” приносив громаді 50 млн гривень доходів, - мер Бучі Федорук

Внаслідок збройної агресії росії проти України, на територіях Бучі, Гостомеля та Ірпеня припинило свою роботу держпідприємство "Антонов", що призвело до значних втрат у бюджеті Бучанської громади. Тож Буча очікує від Києва 50 млн гривень дотацій з метою забезпечити громаду альтернативними джерелами опалення.

Про це у коментарі KВ повідомив очільник Бучанської міської громади Анатолій Федорук.

Підписуйтесь на “КиївВладу”
 

“За 6 місяців ми з різних куточків України та світу отримували ту чи іншу допомогу і підтримку. З них й невеликі міста, такі як Чернівці, Хмельницький, Івано-Франківськ, Ковель та інші, які надавали посильну допомогу. Надзвичайно приємно що й столиця вийшла з ініціативою фінансової допомоги нашій територіальній громаді. Я, як керівник регіонального відділення Київської асоціації міст, вийшов з проханням надати допомогу", – розповів Анатолій Федорук.

Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

За його словами, на територіях Бучі, Гостомеля та Ірпеня припинило свою роботу державне підприємство “Антонов”, від якого громада отримувала близько 50 млн гривень ПДФО на місяць. 

"Це значні втрати для бюджету міста Бучі. Відповідно, ми маємо констатувати той факт, що 29 вересня КМДА має ухвалити рішення щодо передачі дотацій для бюджету міста Бучі у розмірі 50 млн гривень, що має покрити втрати місцевого бюджету", – зазначив очільник Бучі.

Як він повідомив, враховуючи той факт, що у формулюванні йде визначення, що це дотації, усі вони підуть на відновлення. 

"Говорити про сроки та розмірі платежів ще рано, але ми вдячні за такий крок з боку Київської влади. Варто зробити акцент, що на цю фінансову допомогу від міста Києва ми плануємо закупити значну кількість електрогенераторів, аби мати альтернативні джерела опалення, й мова йде про досить потужні генератори”, – розповів Федорук.

Нагадаємо, 29 вересня 2022 року у Бучі на Київщині знову запрацював Центр “Дія.Бізнес”. Центр “Дія.Бізнес” у Бучі був захоплений російськими окупантами у перші дні війни. 280 квадратних метрів простору, як і весь житловий квартал зазнали пошкоджень.

Читайте також: Столиця витратить 175 мільйонів гривень на відбудову зруйнованих містечок Київщини

Фото: з відкритих джерел 

КиївВлада

Владислава Олійник

Теги: новини київщини, новини київської області, напад росії на україну, агресія росії проти україни, анатолій федорук, бучанська громада, фінансова допомога, дотації, дп антонов

середа, 17 квітня 2024 г.
18:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
п'ятниця, 12 квітня 2024 г.
20:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
20:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
20:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
20:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
20:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
20:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
19:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
19:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
19:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
19:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
19:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
18:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
18:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
18:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
18:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
Календар подій
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
12 квітня 2024 г. 15:00
Підтримка армії та більше коштів на “цивільні” напрямки: Київрада внесла зміни до бюджету-2024 і Програми соцекономрозвитку
Столична міськрада 11 квітня 2024 року внесла чергові зміни до бюджету Києва на 2024 рік, а також відкоригувала нову Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. Точний перелік всіх коригувань буде доступний після публікації цих документіві, адже депутати і чиновники погодили внесення до відповідних проєктів рішень численних правок безпосередньо перед їх розглядом в сесійній залі. Між тим, відомо, що дохідну частину бюджету було збільшено до 75,2 млрд гривень, видаткову – до 92,5 млрд гривень. Відповідно, додаткові 995 млн гривень планується витратити по програмі “Захисник Києва”, 79,9 млн – на обладнання опорних пунктів в межах столиці, 459,3 млн гривень – на різні соціальні виплати військовослужбовцям, 30 млн гривень – напряму нададуть Міністерству оборони України в якості субвенції тощо. Не обійшлося і без збільшення витрат на “цивільні” напрямки – ще 89,4 млн було виділено на ремонтні роботи на дорогах, 50,8 млн – на реконструкцію ліфтового обладнання в багатоповерхівках і т.д. Була відповідно відкорегована і нова Програму економічного та соціального розвитку (ПЕСР), яка розрахована на 2024-2026 роки. 
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
10 квітня 2024 г. 09:00
Бюджет Києва дуже скромно поповнився за рахунок оренди та приватизації комунального майна у 2023 році
У 2023 році столична влада продемонструвала одні з найгірших результатів наповнення бюджету за рахунок оренди і приватизації комунального майна за останні роки. Як стало відомо, від такої оренди до міської скарбниці надійшло 33,9 млн гривень, що більш ніж в половину менше планових показників, а від продажу комунальної нерухомості – 81,9 млн гривень (плюс ще 18.9 млн гривень, які були перераховані у 2024 році), що набагато менше ніж у попередні роки. Судячи з усього, причиною таких скромних надходжень до міського бюджету є і повномасштабна війна, яка знизила бізнес-активність у столиці, і систематичні порушення процедур і законодавства з боку профільних чиновників КМДА, які кожного року обходяться киянам у десятки мільйонів гривень.